HTELI DA MU SEKU NOGU OD KOLENA NA DOLE: Doživeo je pravi pakao, a sada postaje trener Voriorsa! (VIDEO)
Šon Livingston, Foto: Printscreen

UMALO AMPUTACIJA

HTELI DA MU SEKU NOGU OD KOLENA NA DOLE: Doživeo je pravi pakao, a sada postaje trener Voriorsa! (VIDEO)

Godinu dana kasnije vratio se u Voriorse, ali kao trener, odnosno kao deo stručnog štaba Stiva Kera. Zapravo, njegova uloga uključivaće širok spektar dužnosti

Objavljeno:

Nakon odlaska Kevina Durenta u Bruklin i teške povrede Kleja Tompsona u prošlogodišnjem NBA finalu, Golden Stejt Voriorsi krenuli su u rekonstrukciju ekipe, svesni da ove sezone neće konkurisati za novi naslov prvaka. Zato su doneli neke emotivno teške odluke i riješili se nekolicine veterana koji su s njima igrali pet uzastopnih finala i osvojili tri naslova prvaka.

Među njima je bio i Šon Livingston, pouzdani plejmejker, najpoznatiji po užasnoj povredi koljena 2007. zbog koje mu je pretila i amputacija noge. Nakon raskida s Voriorsima nije dobio novu ponudu te je prošlog leta objavio odlazak u igračku penziju s 34 godine.

Godinu dana kasnije vratio se u Voriorse, ali kao trener, odnosno kao deo stručnog štaba Stiva Kera. Zapravo, njegova uloga uključivaće širok spektar dužnosti.

Radiće s igračima i izrađivati individualne programe za njih, biti mentor igračima koji su završili karijeru i biti spona između ekipe i uprave.

Livingston je na glasu kao vrlo inteligentan tip koji je već ranije pokazivao interes za učestvovanje u upravljačkim strukturama kluba, a za njega kažu da će pre ili kasnije negde dobiti priliku kao generalni menadžer.

Livingston je u NBA ligi proveo 14 sezona, a poslednjih pet u Voriorsima. Njegov se dolazak poklopio s početkom dominacije u kojoj je Golden Stejt igrao pet uzastopnih finala i osvojio tri titule prvaka.

Međutim, pre dolaska u Voriorse, imao je vrlo tešku karijeru. LA Klipersi su ga 2004. izabrali kao četvrtog na NBA draftu, ali usred treće sezone, u kojoj je igrao 30 minuta po utakmici i ostvario se kao igrač, doživeo je stravičnu povredu kolena.

Na utakmici protiv Šarlota 26. februara 2007. nezgodno je doskočio nakon promašenog polaganja.

Stradao mu je praktično svaki delić kolena, od spoljašnjih, unutrašnjih i ukrštenih ligamenata do meniskusa i čašice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.