UBIO IH JE NA TERENU, PA ONDA I IZJAVOM VAN TERENA! Jokić mrtav 'ladan: Mi se samo zabavljamo!
Foto: Printscreen/Youtube/FIRST TAKE

NBA, plej-of

UBIO IH JE NA TERENU, PA ONDA I IZJAVOM VAN TERENA! Jokić mrtav 'ladan: Mi se samo zabavljamo!

Srpski reprezentativac veruje da njegova ekipa može i u ovoj seriji da napravi celokupni preokret kao protiv Jute

Objavljeno: 22:23h

Denver je preživeo i šesti meč u seriji protiv Klipersa i izborio sedmu, odlučujuću utakmicu u polufinalnoj seriji Zapada.

Nagetsi su se vratili u meču iz zaostatka od 19 poena i još jednom su pokazali da su tim koji ni u jednom momentu ne sme da bude otpisan. U prethodnom meču su gubili 16 razlike, sada 19 i opet su na kraju pobedili i izbegli eliminaciju.

U svemu tome ih je predvodio sjajni Nikola Jokić sa 34 poena i 14 skokova i 7 asistencija, a posle meča je ispričao kako je došlo do novog neverovatnog preokreta.

- Ne znam. To je dobro pitanje. Napor koji smo uložili je neverovatan. Bili smo u zaostatku 16 poena, kao i u prošloj utakmici, kao i protiv Jute. Ne znam. Jednostavno, smo imali taj preokret u glavi u trećoj četvrtini. To je bilo neverovatno. Energija je bila tu, odbrana je bila tu, pogađali smo šuteve. Ceo tim je odigrao odlično. Bila je sjajna utakmica za nas.

foto: EPA/Erik S Lesser

Bili su u problemu Nagetsi, gubili su, Marej je imao problema sa trbušnim mišićima, Heris nije baš u nekoj formi, ali su i oni doprineli trijumfu.

- Džamal je borac. On je ker koji nikad ne odustaje. Znao sam da neće odustati od utakmice. On je sjajan momak. Nema granice za njega, samo nebo. A Geri je iskočio kad nam je bio potreban. On i Džeremi su odradili sjajan posao, posebno u odbrani - rekao je Jokić.

Novinarka je upitala srpskog reprezentativca, odakle on izvlači svoju snagu u ovakvim utakmicama.

- Mislim da je to odbrana. Pogodili smo nekoliko uzastopnih šuteva. Lopta se kretala, verovatno nam je energiju dala odbrana.

Za kraj, neverovatno je ovo što radi Denver u ovom plej-ofu. Protiv Jute su gubili 3-1 u seriji napravili preokret i prošli dalje, a sada su se i protiv Klipersa vratili iz 3-1. Čini se da najbolje igraju kada su saterani uza zid.

- Samo se zabavljamo. Ne osećamo pritisak. Pritisak je na njima. Trud mora da bude na pravom nivou, da se zabavljamo i damo sve od sebe - poručio je Jokić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.