NIJE KRAJ DOK DENVER NE KAŽE! NAGETSI IZBORILI MAJSTORICU! Svemoćni Jokić vodio do novog čudesnog preokreta!
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA, plej-of

NIJE KRAJ DOK DENVER NE KAŽE! NAGETSI IZBORILI MAJSTORICU! Svemoćni Jokić vodio do novog čudesnog preokreta!

Tim našeg Nikole Jokića izborio je sedmu, odlučujuću utakmicu, protiv Klipersa

Objavljeno: 22:41h

Nije kraj dok Nagetsi ne kažu da jeste! Denver je izborio majstoricu! Denver je napravio novi čudesni preokret! Denver je pobedio Kliperse 111:98 i u šestom meču polufinalne serije!

Nagetsi su ponovo izveli nešto što malo timova u NBA može, ponovo su se protiv jednog od pretendenata za šampionski prsten vratili iz mrtvih. Gubili su na poluvremenu 16 razlike, kao i u prošloj utakmici, pa onda u rećoj četvrtini i 19 razlike i opet su u drugoj polovini meča izveli preokret o kome će se pričati.

Trojka Nikole Jokića na dva i po minuta pre kraja bila je ekser u kovčeg Klipersa na ovom meču, kada su Nagetsi otišli na 106:93.

Srpski reprezentativac je opet bio briljantan, opet je on bio taj koji je držao svoj tim u trenucima kada nikome od saigrača nije išlo i sprečavao da protivnik stekne onu nedostižnu prednost, mada očigledno u slučaju Denvera nijedna prednost nije nedostižna.

Jokić je utakmicu završio sa 34 poena, uz 14 skokova i 7 asistencija. Prva pomoć mu je bio Marej sa 21 poenom, a Heris je ubacio 16. Porter Džunior je dodao 13 i Monte Moris 10.

Kod Klipersa je najefikasniji bio Pol Džordž sa 33 poena. Kavai Lenard je ubacio 25 uz 8 skokova,a Lu Vilijams 14.

Ponovo su Nagetsi napravili čudesni podvig i ponovo su uspeli da nadoknade identičan zaostatak kao i u prethodnom meču, te su još jednom pokazali da su možda i jedini tim u NBA koji se ni u jednom trenutku ne predaje i da nikako ne smeju biti otpisani.

Uff kakav je to meč bio. Krenuli su odlično Nagetsi, pre svih Jokić koji je pogađao iz igre, ali već sredinom prve četvrtine Klipersi preuzimaju i vođstvo i konce igre u svoje ruke.

Predvođeni odličnim Polom Džordžom pre svega, ali i Lenardom, koji je podigao nivo igre u odbrani stigli su i do prve dvocifrene prednosti, međutim, do sredine druge četvrtine videli smo prvi povratak Denvera u meč baš preko Jokića, čija je trojka s jedne noge i preko ruke Morisa vratila ekipu na 47:45.

Međutim, nakon toga sledi veliki pad u timu iz Kolorada. Počeli su da srljaju u napadu, reklo bi se da je umor uzeo svoj danak, gubili su čiste lopte, u pojedinim trenucima im je i ispadala i ruku, a sve to su na drugoj strani revnosno kažnjavali igrači u belim dresovima.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 63:47 za Kliperse, a gde su stali, u istom ritmu su i nastavili izabranici Doka Riversa i učinilo se da brod Denvera polako tone.

Učinio je tada Majk Meloun potez koji možda mnogi se ne bi usudili i izveo svog najboljeg igrača, a u vatru gurnuo Plamlija, i upravo ta promena je počela sredinom treće četvrtine da daje rezultate. Odbrana je podignuta na najviši mogući nivo, zaustavljeni su prilazi košu, a u napadu su odgovornost preuzimali i Marej, i Heris i Porter Džunior i prednost protivnika je počela da se topi da bi na kraju treće četvrtine bilo samo 79:77 za Kliperse.

Čim je krenula poslednja deonica usledio je potpuni preokret i vođstvo Nagetsa. Sve više grešaka i loših napada Klipersa, a pojavila su se neka nova rešenja u napadima "zlatnog grumenja", išlo se i na pas više, čekala se prava situacija, u čemu je prednjačio Jokić sa pravovremenim asistencijama i prednost je rasla i rasla.

Na kraju sve je bilo rešeno kada je upravo Jokić postigao onu trojku na dva i po minuta pre kraja.

Tako da će konačna odluka koja ekipa će igrati u finalu konferencije protiv Lejkersa pasti u majstorici koja se igra za dva dana.

I da, moramo da napomenemo da su se Nagetsi u ovoj seriji vratili iz zaostatka 1-3 u pobedama, baš kao i u prethodnoj rundi protiv Jute.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.