OTKRIVENI DETALJI ČUVENE BALKANSKE NOĆI U NBA MEHURU: Pivo uz Džeja i Mitra Mirića! Bez rakije, ćevapa i politike!
Foto: Printskrin

OTKRIVENI DETALJI ČUVENE BALKANSKE NOĆI U NBA MEHURU: Pivo uz Džeja i Mitra Mirića! Bez rakije, ćevapa i politike!

Objavljeno: 13:09h

Čitav region je bio oduševljen kada je pre nekih dve nedelje objavljena fotka sa druženja NBA košarkaša iz bivših republika SFRJ kako zajedno uživaju u mehuru u Orlandu.

Ta fotografija je nastala u trenutku kada su NBA timovi stupili u štrajk zbog ubistva Afroamerikanca i protesta širom SAD, zbog čega je nakratko bio prekinut nastavak NBA sezone u Diznivoldu.

Na fotografiji su bili Nikola Jokić, Goran Dragić, Vlatko Čančar, Luka Dončić, Boban Marjanović, Nikola Vučević, Ivica Zubac, Mario Hezonja i Jusuf Nurkić.

Balkan boy’s ? ?? ?? ?? ?? ?? ? by Terry Stotts

A post shared by Jusuf Nurkić (@bosnianbeast27) on

U međuvremenu američki "Athletic" otkriva celu pozadinu zajedničkog odlaska na večeru i kako su se svi oni proveli.

- Bila je to luda noć puna emocija. Nismo znali šta će biti sledećeg dana. Pretvorili smo restoran u klub - rekao je Dragić Jovanu Buhi, novinaru "Athletic-a".

Kako se navodi u tekstu, košarkaši su uživali u zajedničkom vremenu iako na meniju nije bilo balkanskog specijaliteta ćevapa, niti rakije, već su svi pili pivo. Naravno, nisu izostali ni turbofolk hitovi koje su puštali sa telefona. Na repertoaru su bili Džej i Mina Kostić sa hitom "Slavija", kao i Mitar Mirić s hitom "Ne može nam niko ništa".

O zajedničko druženju je pričao i Hrvat Ivica Zubac koji je otkrio ko je najveći šaljivdžija u tom društvu.

- Jokić je šaljivdžija. On se uvek zeza i zbija šale. Boban se takođe stalno šali. Ma, svi smo otprilike takvi, ali njih dvojica najviše, uvek smišljaju šale o drugima - rekao je Hrvat, da bi se na priču nadovezao i Dragić:

- Jokić i Bobi su najsmešniji ljudi. Naročito zbog toga jer praktično stalno zezaju jedan drugog. Stalno se 'nadgornjavaju', smejali smo se cele noći. Bobiju sam rekao da kad završi košarkašku karijeru sasvim sigurno ide na televiziju.

Mnogima širom sveta, a posebno u Americi je i dalje čudno kako se svi oni druže s obzirom na sva užasna dešavanja na prostoru bivše države tokom 90-ih godina, a Dragić kaže da oni uopšte ne razgovaraju o politici, niti ih to zanima.

- Ne možemo izbrisati istoriju. To znači da su se dešavale loše stvari u ratu i ostalo. Ali, to je sad završeno i moramo da se okrenemo budućnosti. Imam mnogo prijatelja u Hrvatskoj. Ja sam Srbin. Pola Srbin, pola Slovenac, a baka i deka su živeli u Bosni. Znači da sam živeo sa mnogo različitih kultura - pravoslavcima, muslimanima, katolicama. Za mene nema razlike.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.