HARDEN PRESUDIO OKLAHOMI, ALI NE POENIMA NEGO BLOKADOM: Batler u poslednjoj sekundi rešio najbolji tim Istoka
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA, plej-of

HARDEN PRESUDIO OKLAHOMI, ALI NE POENIMA NEGO BLOKADOM: Batler u poslednjoj sekundi rešio najbolji tim Istoka

Hjuston je slavio u sedmoj utakmici serije, a Milvoki se sada nalazi u velikom problemu jer u polufinalnoj seriju gubi 2-0

Objavljeno: 08:47h

Poznati su svi polufinalisti u obe konferencije u NBA plej-ofu, pošto je Hjuston u odlučujućem, sedmom meču, pobedio Oklahomu 104:102 i izašao kao pobednik serije u prvoj rundi.

Verovali ili ne Džejms Harden jeste napravio ključan potez, ali ne u napadu, nego u odbrani koja mu je oduvek bila slabija strana, kako bi doneo svojoj ekipi trijumf.

Harden je udario blokadu Luu Dortu na 4,8 sekundi pre kraja utakmice i tako sprečio da meč ode u produžetke.

Usledilo je otezanje zbog nekoliko situacija koje su sudije pregledale na usporenim snimcima, i to prvo sa skokom Dorta posle blokade Hardena.

Tada su sudije opravdano pokazale napad za Hjuston jer je Dort gazio aut liniju pri skoku za loptu, ali "Raketama" umalo ni to nije bilo dovoljno za trijumf.

Izgubili su loptu, Harden je na 1,1 sekund pre kraja napravio prekršaj vredan slobodnog bacanja koje je promašio Danilo Galinari. Oklahomi je pripao i napad pored bacanja, Tanderi su loptu izveli Stivenu Adamsu, on nije mogao da je sačuva i Hjuston je pobedio.

U pobedničkom timu po poenterskom učinku se istakao Rasel Vestbruk protiv svoje bivše ekipe i iskupio se za lošu partiju u prošlom meču sa 20 poena, dok su po poen više postigli Erik Gordon i Kovington, a Harden je upisao 18.

U poraženoj ekipi Tandera prvo ime je bio Lu Dort sa 30 poena, a po 19 su ubacili Gildžus-Aleksander i Kris Pol koji je upisao tripl-dabl sa još 11 skokova i 12 asistencija.

Na Istoku je odigran drugi meč polufinala između Majamija i Milvokija, a najbolji tim Istoka se sada već nalazi u ozbiljnom problemu. Baksi su izgubili od Hita 116:114.

Džimi Batler je poneo epitet junaka utakmice sa linije za slobodna bacanja posle faula koji je napravio Janis Adetokumbo pri Batlerovom šutu za pobedu u poslednjoj sekundi.

Igrali su se igrači sa Floride sa živcima svojih navijača i sa sopstvenom pobedom, jer su u poslednjih 40 sekundi ispustili 6 razlike, ali to im se nije obilo o glavu.

Ponovo je bio briljantan Goran Dragić sa 23 poena, a još 6 igrača Majamija je bilo dvocifreno. Hiro je ubacio 17, Krauder 16, Adebajo 15, Batler i Robinson po 13 i Olinik 11.

Kod Baksa Adetokumbo 29 poena i 14 skokova, Midlton 23 poena, a Bruk Lopez i Bledso po 16 poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.