MILO ĐUKANOVIĆ JE NAVIJAO ZA ZVEZDU KAD JE DOŠAO NA VLAST: A onda je bio deo orkestriranog skandala u Morači!
Foto: Profimedia, Starsport©

Mnogi podsećaju na ovaj tekst

MILO ĐUKANOVIĆ JE NAVIJAO ZA ZVEZDU KAD JE DOŠAO NA VLAST: A onda je bio deo orkestriranog skandala u Morači!

S obzirom na najnovija dešavanja mnogi iz arhiva vade neke stare tekstove i izjave i dalje aktuelnog predsednika Crne Gore

Objavljeno: 14:32h

Glavna vest u regionu jeste moguća promena režima u Crnoj Gori, odnosno toga da stranka Mila Đukanovića DPS neće moći da formira vlast posle parlamentarnih i lokalnih izbora.

Mnogi to slave kao njegov odlazak sa vlasti posle čak 31 godine koje je proveo na čelu Crne Gore, iako je i dalje aktuelni predsednik te države.

Zbog toga mnogi sada objavljuju u tekstove i vade iz arhive stare članke i intervjue, iz vremena kada je tek zakoračio na političku scenu tadašnje SFRJ.

Stoga mnogi podsećaju kakav je zaokret napravio u politici od "srbovanja" tačnije kako je u početku govorio da je Srbin, pa sve do uvođenja skandaloznog zakona o slobodi veroispovesti koji je i pokrenuo masovne proterste i litije u Crnoj Gori u 2020. godini.

Tako "Yugopapir" donosi tekst iz 1989. godine koji je o Milu Đukanoviću, ali i trojici tadašnjih njegovoih "saboraca" s kojima je kasnije raskrstio, Momiru Bulatoviću i dr Ljubiši Stankoviću kao vesnicima "crnogorskog proleća" i pripadnicima nove čete "političkih tinejdžera".

foto: Printscreen

Što se tiče sportskog aspekta u vezi svega toga jeste što u tekstu Manojlo Vukotić navodi da su sva trojica njih navijači Crvene zvezde uz podsećanje da obožavaju košarku i da je Đukanović trenirao taj sport.

- I Đukanović, kao i Bulatović i Stanković, obožava košarku (igrao je, visok čak 196cm), a imaju još jednu zajedničku crtu: Sva trojica navijaju za Crvenu zvezdu - naveo je Manojlo Vukotić pre 31 godine u svom tekstu.

Ipak, Đukanović je kao i u politici, napravio "zaokret za 180 stepeni" i kada je počeo da se najpre bori protiv zajednice Srbije i Crne Gore, a potom i posle otcepljenja Crne Gore počeo je da navija za Budućnost iz Podgorice.

Tako je iz svečane lože posmatrao one duele između Budućnosti i Crvene zvezde u finalu ABA lige 2019. u "Morači" i navijao za podgorički tim i srčano slavio njihove koševe.

foto: Printscreen/O2TV

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.