NEMA KO MI NIJE REKAO DA NE DOLAZIM U ZVEZDU: Obradović otvorio dušu pa najavio novo pojačanje crveno-belih!
Foto: Starsport©

raport

NEMA KO MI NIJE REKAO DA NE DOLAZIM U ZVEZDU: Obradović otvorio dušu pa najavio novo pojačanje crveno-belih!

Kao da ja ne znam gde sam došao i kao da je na nekom drugom mestu manji pritisak - ističe legendarni srpski košarkaš

Objavljeno:

Crvena zvezda je dovela veliki broj igrača u ovom prelaznom roku, ali ipak je najveće u vidu trenera Saše Obradovića.

Dokazao se u Evropi i vratio u svoj voljeni klub, gde će imati najveći izazov u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

- Sa godinama sam naučio da se ne fokusiram na ono na čega ne mogu da utičem. Tako nema ko mi nije rekao, pre ozvaničenja saradnje, šta ću u Zvezdi, sve sa primerima... Kao da ja ne znam gde sam došao i kao da je na nekom drugom mestu manji pritisak. Posle deceniji i po trenerskog staža, stvarno je višak da mi to pričaju, dobronamerno ili na onaj drugi način. A šta ćemo sa skromnim klubovima nerealnih ambicija. Ih, šta sve nisam prošao - rekao je Obradović u velikom intervjuu za "Sport Klub".

Na Malom Kalemegdanu pritisak i očekivanja su mnogo veći.

- Došao sam da sa zadovoljstvom vodim svoj klub, gde sam igrački začet, otišao u beli svet, odrekavši se izvesnih finansijskih sredstava. To nije žrtva, već moj izbor. Igrači, stručni štab, ovde smo da pravimo rezultat za klub i, svoje karijere. Profesionalno i predano.

foto: Starsport©

Obradović je govorio o pojačanjima Zvezde.

- Generalno sam zadovoljan izborom stranaca (Hol, Noko, Volden, Lojd, Rit). Noko je ok, pridružiće nam se u Beogradu, posle manjih zdravstvenih problema, uspeće sve da nadoknadi. Strana pojačanja imaju ambiciju, određeno iskustvo, atletske sposobnosti i razumevanje igre. Mislim da će dobro odgovoriti na velika očekivanja. Evidentna je velika podrška iskusnih domaćih igrača, Lazića i Simonović, koji su deo nekadašnjih rezultata. Imaju karakter, harizmu, daju podrškuprogramu. Ma, niko od starijih igrača, a bilo je za očekivati, nije prozborio ni ’pola’ reči, recimo teške pripreme... To je za trenera velika stvar. Simonović i Lazić su važni za ovaj program, pomoć su treneru u kreiranju atmosfere, kao i što uče mlade da shvate svoje uloge.

Veliko pitanje ostaje da li je Ognjen Kuzmić spreman za najveću pozornicu.

„Postojale su otvorene sumnje da li je Kuzmić dovoljno dobar da bude deo Zvezde, posle saobraćajke, povrede, oporavka, učinka u protekloj sezoni. Pozitivno ga ocenjujem, radio je celo leto, to se primećuje. U ovom trenutku, ne znam da li će da ponovi sezonu kada je bio kod kolege Radonjića, ali, posle svega što je prošao, bolji je. Slično važi i za Jagodić-Kuridžu, a koliko i kako ću da ga koristim, otom, potom, sada sam zadovoljan.

Da li će biti još pojačanja? - Biće, ne samo kod nas, nego i kod ostalih rivala - rekao je Obradović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.