IGRAO JE NA 5 EP, REPREZENTATIVAC REKORDER: Sad radi kao dostavljač da bi prehranio porodicu u vreme korone!
Foto: Printscreen/Twitter/@EmirDelicBiH

kriza ga naterala

IGRAO JE NA 5 EP, REPREZENTATIVAC REKORDER: Sad radi kao dostavljač da bi prehranio porodicu u vreme korone!

Nije nikakva tajna da su mnogi primorani da se bave i nekim drugim poslovima kako bi obezbedili egzistenciju u ova teška vremena

Objavljeno:

Koronavirus nije ugrozio samo zdravlje svih ljudi na svetu, već je uticao na promene u svim sferama života, a posebno je izazvao i ekonomske i finansijske posledice koje se možda još ne osećaju u punoj meri, ali se osećaju.

Samim time je uticao i na sport i ekonomiju u sportu, a prekidi takmičenja zbog pandemije ostavili su takođe brojne posledice, tako da neki sportisti, pogotovo oni koji nisu puno zarađivali moraju na različite načine da se snalaze da zarade "parče hleba".

Jedan od njih je živa legenda košarke u BiH, Samir Lerić, nekadašnji reprezentativac, rekorder po broju mečeva za nacionalni tim i učesnik čak 5 Evropskih prvenstava koji usled svega što se dogodilo je morao da pronađe način da prehrani sebe i svoju porodicu.

Za onoga ko želi da radi i kome je novac neophodan za egzistenciju, ne postoji posao kog se treba sramiti i time se vodio ovaj 47-godišnji bivši košarkaš.

Tako je na Tviteru objavljena fotografija koja je iznenadila možda mnoge ljubitelje košarke da Lerić trenutno radi kao dostavljač u jednoj firmi.

- Reč je o firmi iz oblasti prehrambene industrije, a mnoge iznenađuje što se Lerić odlučio za ovaj posao s obzirom na to da poseduje veliko košarkaško iskustvo kao igrača, ali i činjenicu da ima i diplomu profesora sporta, kao i diplomu višeg sportskog trenera - piše "Oslobođenje", posle fotografije koja je objavljena, a na kojoj Lerić nosi gajbicu.

Fotografiju je podelio i Emir Delić iz Al Džazire Balkans uz dirljiv komentar.

- Samir Lerić, bivši košarkaš, reprezenetativac. U ekipi sa Markovićem, Firićem, Alihodžićem, Avdićem... radio prljave poslove. Primao udarce i delio ih, gurao se, skakao, pravio blokove... Rudarski posao. Kao trener nije mogao čekati kraj korone. Od nečeg se mora živeti. Srećno.

Mnogi ljubitelji košarke su posle ove fotografije apelovali da reaguje KS Bosne i Hercegovine i da pomogne i nađe se pri ruci čoveku koji je mnogo dao nacionalnom timu.

Da je Lerić čovek koji voli da živi od svog poštenog rada, ma kakav posao da je u pitanju, jasno je i iz njegovog intervjua koji je svojevremeno dao za "Sportsport.ba".

- Ne bih ništa ni menjao. Ponosan sam na sve. Potičem iz radničke porodice, otac mi nije bio neko i nešto da me gura. Drago mi je što sam sve sam stekao. Niko me nije gurao, ni usmeravao. Ako sam napravio neku grešku, napravio sam je sam. Ako sam napravio nešto dobro, opet sam to uradio sam. Pri zdravoj sam pameti, imam divnu porodicu, divnu decu. Roditelji su još uvek tu, Bogu hvala. Nadam se jedino da ću dobiti priliku za taj neki normalan posao i stvarati budućnost svojoj deci - rekao je tada Lerić upitan da li žali za nečime u karijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.