PRIČA O VUJOŠEVIĆU, LEU I ŽOFRIJU: Svi su sanjali NBA, a mi smo hteli samo Partizan!
Vesterman i Lovernj, Foto: Starsport©

OTKRILI SU SVE

PRIČA O VUJOŠEVIĆU, LEU I ŽOFRIJU: Svi su sanjali NBA, a mi smo hteli samo Partizan!

Dva Francuza miljenika Grobara imala su šta da poruče košarkaškoj evropskoj javnosti

Objavljeno: 14:21h

Veoma interesantan intervju uradio je litvanski novinar Donatas Urbonas sa Leom Vestermanom i Žofrijem Lovernjem.

Tekst Urbonasa donosi priču Vestermana i Lovernja koji su zajedno igrali u Francuskoj, a potom i u Partizanu, kao i Fenerbahčeu.

Kao klinci igrali su u čuvenoj INSEP akademiji u Parizu i sećaju se da su gledali Partizan tih godina, odnosno Tepića, Veličkovića, Pekovića i druge, i kako kažu – hteli su da budu u njihovoj koži.

- Želeli smo da budemo na njihovom mestu. Većina Francuza želi da igra u NBA i ne zna mnogo u Evroligi. Mi smo više rasli kroz evropsku košarku i Partizan nam je mnogo značio - seća se Vesterman.

Lovernj je rekao da su se 2010. godine Vesterman i on šalili da će jednog dana igrati u Partizanu jer su bili inspirisani košarkom crno-belih koja ih je dovela do Fajnal-fora u Parizu.

Lovernj i Vesterman u dresu Partizana
Lovernj i Vesterman u dresu Partizana foto: Starsport©

- Dva prijatelja iz Francuske, a igramo u istom klubu u inostranstvu. Ko bi to mogao da pretpostavi? - pita Lovernj.

Leo onda otkriva i kako je nagovorio Duška Vujoševića, tadašnjeg trenera Partizana, da dovede Lovernja. - Rekao sam mu da je jak, da može da igra četiri i pet, na to mi je Dule rekao:'Ne, ne. Ne zanima me to. Zanima me kakva je osoba i šta mu košarka znači?.

Duško Vujošević
Duško Vujošević foto: Printskrin

Vesterman je sve najbolje rekao o Lovernju i ispostavilo se tačno.

- Mislim da je Leo dosta doprineo da dođem u Partizan. Ja sam veoma zahvalna osoba. Zato Partizan mnogo volim. Osetio sam da me poštuju i da žele da mi pomognu. To ću uvek pamiti i biću zauvek zahvalan - dodaje Lovernj.

- U Partizanu je igrao s mnogo energije, borio se za svaku loptu. Godinama je napredovao. Činjenica je da je imao tešku sezonu, dosta povreda i problema van terena. Ljudi u Feneru nisu mogli da upoznaju pravog Lovernja. Ali, znam da može da bude jedan od najboljih centara Evrope. Može dosta da donese Žalgirisu - dodao je Vesterman.

Lovernj će u Žalgirisu pokušati da oživi karijeru, dok će Vesterman i naredne godine nositi dres Fenerbahčea čiji je trener selektor Srbije Igor Kokoškov.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.