JOKIĆ JE ODBIO, ALI OSTALI HOĆE: Bobi će nositi socijalnu poruku na srpskom, Bogdan i Beli još nisu odabrali!
Foto: NBAE/Getty Images

ali su pristali

JOKIĆ JE ODBIO, ALI OSTALI HOĆE: Bobi će nositi socijalnu poruku na srpskom, Bogdan i Beli još nisu odabrali!

Za sada ukupno 17 igrača je odbilo da umesto prezimena stavi neki slogan o socijalnoj pravdi i ravnopravnosti

Objavljeno: 12:02h

Nikola Jokić je odlučio da ne nosi nikakvu poruku o ravnopravnosti i socijalnoj pravdi na svom dresu, ali zato drugi srpski košarkaši u NBA su odabrali slogane koji će im biti ispisani umesto prezimena tokom nastavka NBA sezone posle prekida.

Bobanu Marjanoviću će umesto prezimena na dresu biti na srpskom jeziku napisano "Jednakost", samo se još ne zna da li će biti na ćirilici ili latinici.

To je odluka svih igrača Dalasa, koji su se opredelili da svi nose slogan "Jednakost", ali da ona bude ispisana na njihovom maternjem jeziku.

S druge strane i Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica su odlučili da s ostatkom ekipe Sakramenta takođe umesto prezimena nose jedan od 29 slogana koje je odobrila NBA liga.

Za sada nije poznato koji će konkretno slogan nositi, ali u pitanju će biti najverovatnije nešto u vezi sa socijalnom pravdom, a moguće da će to biti jedan od slogana koje je Bogdanović nedavno naveo na svom Tviteru: Jednakost, pravda, mir i sloboda.

Inače, prema dosadašnjim podacima 17 NBA igrača koji će igrati u Orlandu je odbilo da stavi bilo kakvu poruku na svoj dres, a među njima su Jokić i Lebron Džejms.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.