I JOKIĆ KAO LEBRON: Nikola neće nositi nikakvu poruku o ravnopravnosti na dresu!
Foto: AP/David Zalubowski

slično razmišljaju

I JOKIĆ KAO LEBRON: Nikola neće nositi nikakvu poruku o ravnopravnosti na dresu!

Srpski košarkaš se odlučio da mu ostane njegovo prezime na dresu

Objavljeno:

I Nikola Jokić je odlučio da poput Lebrona Džejmsa na svom dresu ne nosi nikakav slogan u vezi sa aktuelnim pokretom i borbom za socijalnu pravdu i ravnopravnost.

NBA igrači su dobili dozvolu da umesto svog prezimena na dresu mogu da nose neke od poruka za socijalnu ravnopravnost i pravdu kao što je trenutno najpoznatija "Black lives matter", međutim, srpski košarkaš to neće staviti na svoj dres prenosi novinar koji pravi Denver, Harison Vind.

Istu stvar je recimo uradio i Lebron Džejms koji je poručio da ne mora da nosi neku poruku na dresu da bi se znalo koja je njegova misija i za šta se zalaže.

S druge strane recimo Bogdan Bogdanović će najverovatnije nositi jedan od ova četiri slogana: Jednakost, pravda, mir, sloboda.

Košarkaši mogu da biraju između: Black Lives Matter (Crni životi su važni), Say Their Names (Reci njihova imena), Vote (Glasaj), I Can''t Breathe (Ne mogu da dišem), Justice (Pravda), Peace (Mir), Equality (Jednakost), Freedom (Sloboda), Enough (Dosta), Power to the People (Moć ljudima), Justice Now (Pravda sada), Say Her Name (Reci njeno ime), Si Se Puede (Da, ti možeš), Liberation (Oslobođenje), See Us (Vidite nas), Hear Us (Čujte nas), Respect Us (Poštujte nas), Love Us (Volite nas), Listen (Slušaj), Listen to Us (Slušajte nas), Stand Up (Usprotivi se), Ally (Saveznik), Anti-Racist (Antirasist), I Am A Man (Ja sam čovek), Speak Up (Progovori), How Many More (Koliko još), Group Economics (Grupna ekonomija), Education Reform (Reforma obrazovanja) i Mentor.

Većina igrača je izbarala šta će nositi na dresu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.