MAJKL DŽORDAN U TESTAMENTU SVOG OMILJENOG TRENERA: Ostavio mu je nešto što teško da mu treba, ali uvek dobro dođe!
Foto: EPA/KAI FOERSTERLING

mislio je i na njega

MAJKL DŽORDAN U TESTAMENTU SVOG OMILJENOG TRENERA: Ostavio mu je nešto što teško da mu treba, ali uvek dobro dođe!

S obzirom da ima na svom računu preko 2 milijarde dolara sumnjamo da je Majklu neophodan novac, ali opet nije na odmet

Objavljeno:

Din Smit, legendarni trener koji je 36 godina vodio tim univerziteta Severna Karolina, s kojim je dva puta osvojao NCAA titule (1982. i 1993.), umro je pre pet godina u 84. godini života.

"ESPN" sada piše da su nakon smrti velikana, prema njegovoj poslednjoj želji svim igračima koje je vodio poslati čekovi na po 200 dolara. Smit je trenirao 180 košarkaša, što znači da je izdvojio ukupno 36 hiljada dolara kako bi se svaki od njegovih davnih štićenika "počastio lepom večerom", kako je navedeno u pismu koje je u kovertama bilo priloženo uz čekove.

Bob Mekadu, Džejms Vorti, Keni Smit, Sem Perkins, Rašid Valas, Vins Karter i Entoan Džejmison su među onima koji su dobili ček, ali se ipak jedno ime posebno ističe - Majkl Džordan.

Najbolji igrač koji je potekao s s univerziteta Severna Karolina i prema mišljenju mnogih najbolji košarkaš svih vremena je takođe dobio ovu svotu. Jordan je težak čak 2,1 milijardu dolara, ali sigurno mu je zaigralo srce kada je dobio 200 dolara od omiljenog trenera.

Njih dvojica zajedno su osvojili trofej 1982. i to tako što je Džordan u dramatičnom finalu postigao pobednički koš za tim u kom su bili i Džejms Vorti, Sem Perkins protiv Džordžtauna koji je predvodio Patrik Juing, još jedan kasniji NBA velikan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.