SRPSKI KOŠARKAŠ POBEDIO RAK: Slučajno sam otkrio tumor, sve je došlo iznenada...
Foto: Twitter / Forza Lleida

bravo

SRPSKI KOŠARKAŠ POBEDIO RAK: Slučajno sam otkrio tumor, sve je došlo iznenada...

Đukanović je u karijeri šest godina predstavljao Metalac, zatim igrao za Kolin, Hopsi Polzelu i opet Metalac, a najskorije špansku Ljeidu

Objavljeno:

Srpski košarkaš Đukan Đukanović pobedio je redak oblik malignog tumora.

Đukanoviću, igraču sa dva MVP priznanja Košarkaške lige Srbije, dijagnostikovan je Juingov sarkom, redak oblik malignog tumora.

Godinu dana kasnije 27-godišnji košarkaš je izvojevao najveću pobedu i vratio se treninzima.

- Treniram već mesec dana, radim na fizičkoj pripremi, individualno trčanje ili sa tegovima. A, u sali osnovne škole 'Sestre Ilić' u kojoj sam odrastao, radim šuterske treninge - rekao je Đukanović za "Sportski žurnal".

Đukanović je u karijeri šest godina predstavljao Metalac, zatim igrao za Kolin, Hopsi Polzelu i opet Metalac, a najskorije špansku Ljeidu.

Momak iz Valjeva je objasnio kako je izgledao njegov život kada se pojavila opaka bolest.

- Sve je došlo iznenada. Fizički sam se dobro osećao, nije bilo ni najmanje naznake da sam bolestan. Krajem januara prošle godine na magnetnoj rezonanci utvrđeno je da imam cistu na bicepsu, ali radiolozi nisu smatrali da je došlo do vaskularizacije. Više je ličilo da je mišić prokrvario. Otišao sam u Španiju, odigrao do kraja sezone i po povratku pozvao doktore koji su me prvi put pregledali, jer mi se činilo da se cista uvećala. - objasnio je on.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.