PEŠIĆ ZVANI 'SLEDEĆA SEZONA': Neke stvari ne možete da promenite, razočarani smo i tužni...
Foto: EPA/Alejandro Garcia

neuspeh

PEŠIĆ ZVANI 'SLEDEĆA SEZONA': Neke stvari ne možete da promenite, razočarani smo i tužni...

Uprkos porazu, Svetislav Pešić je uveren da će Barselona biti dosta bolja u sezoni 2020/21 i najavljuje napad na najviši plasman

Objavljeno:

Svetislav Pešić, trener košarkaša Barselone, optimističan je povodom naredne sezone.

Košarkaši Baskonije postali su šampioni Španije nakon pobede nad Barselonom u finalu rezultatom 69:67.

Uprkos porazu, Svetislav Pešić je uveren da će Barselona biti dosta bolja u sezoni 2020/21 i najavljuje napad na najviši plasman.

- Ovaj tim ima kontiniuitet, ima budućnost i izgrađen karakter koji donosi titule. U košarci ne igrate 5 na 0, već protiv ekipa. Izgubili smo utakmicu koju smo želeli da dobijemo. Razočarani smo i tužni, ali znamo da imamo timski rad. Znamo da možemo bolje i ubeđen sam da ćemo naredne sezone osvajati titule - rekao je Pešić.

foto: Starsport©

Baskonija je bila šampion, a heroj u pobedi Luka Vildosa, koji je svojim polaganjem doneo titulu, a Kori Hinigs promašio šut za 3 poena.

- Bila je to napeta poslednja utakmica u sezoni, a mi smo bili tako blizu... Ima nekih stvari koje ne možete promeniti i moramo da čestitamo Baskoniji, odigrali su tako dobro - iskren je Pešić.

MVP ACB lige Nikola Mirotić zbog pet ličnih grešaka nije igrao u završnici.

- Dođu tako momenti kada vrhunski igrači uđu u završnicu sa 4 faula i odigraju meč do kraja. Bila je to odluka koju uvek možete kritikovati, a Nikola je još ranije imao problema pa je išao na neke terapije, želeo je da igra, prihvatio je izazov - smatra iskusni stručnjak.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.