VUJOŠEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ja ovaj virus zovem Čovid-19, najviše je profitirala Zvezda!
Duško Vujošević, Foto: Starsport©

LETE VARNICE!

VUJOŠEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ja ovaj virus zovem Čovid-19, najviše je profitirala Zvezda!

Udario tamo gde boli

Objavljeno:

Legendarni trener Duško Vujošević potpisao je novi ugovor sa Klužom, a tim povodom je gostovao na talasima Maxbet radija, gde je pričao o svemu.

Najzanimljivije izjave vam prenosimo, a ponajviše se dotakao aktuelne situacije u Partizanu, ali i Crvene zvezde.

- Da je situacija normalna, bio bih sigurno na nekoj funkciji u Partizanu. Trener se menja kada nema rezultata, ne iz političkih motiva. Iz tih motiva ni sada ne mogu da budem tu na nekoj drugoj funkciji. Potrebna mi je konstanta, idem tamo gde me žele i gde sam potreban. Osvojili smo ove sezone Kup Rumunije i bili smo drugi u prvenstvu u trenutku kada je prekinuta sezona zbog pandemija. Ambicije su maksimalne, ali pre svega se nadam da će ove godine da se igra košarka sa publikom na tribinama. To mi je najveća želja - rekao je Vujošević na početku razgovora za MaxBet radio.

Duško Vujošević
Duško Vujošević foto: Printskrin

Sezona širom Evrope, pa i u Srbiji, prekinuta je zbog koronavirusa, ali Vujošević žali zbog toga što je Partizanu upropašćena odlična godina.

- Sigurno se ne bih osećao prijatno da sam u Partizanu. Imao je obezbeđenu prednost domaćeg terena i u Evrokupu i u ABA ligi, što nije mala stvar kada imate takvu publiku. Ne kažem da bi garantovano bio prvi, ali bi osvojio makar jedan trofej, što bi mu omogućilo igranje Evrolige. Partizan jeste zakinut, a Zvezda je najviše profitirala. Ovaj virus zovem “Čovid 19” i država će da pomogne Zvezdi. Teško da će da dozvoli raspodelom finansijskih sredstava da Partizan pretrči Zvezdu, jer tobože, taj klub sada mora da nas predstavlja u Evroligi i biće mu omogućeno da se pojača koliko treba.

Nebojša Čović
Nebojša Čović foto: Emilija Jovanović

Vujošević nije neki ljubitelj Evrolige.

- Velika je šteta što je FIBA izgubila svoje krucijalno takmičenje. To je jedina evropska federacija koja je izgubila kontrolu nad Ligom šampiona. Najveći krivac za to je pokojni gospodin Bora Stanković. Bio je uveren da klubovi ne mogu da rukovode takmičenjem. Poslednja ponuda je bila da takmičenje vode po tri člana sa obe strane, a da Bora Stanković bude taj sedmi koji donosi odluke. On to nije prihvatio i FIBA je izgubila svoje takmičenje.

Legendarni stručnjak podržao je odluku da crno-beli ostanu u Evrokupu.

- Partizan je morao da se opredeli da igra Evrokup. Postoje mnogo ozbiljne priče da bi jedna ekipa iz Beograda trebalo da dobije sledeće sezone A licencu. Zato je bio širi interes da Partizan igra FIBA Ligu šampiona, da bi onda Zvezda ostala jedini kandidat za tu licencu. Jadranska liga će da izgubi najverovatnije to jedno mesto, jer Evroliga želi da se osigura da se ne desi da to takmičenje osvoji neka Igokea ili tako neki “manji” klub.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Maxbet radio)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.