NEKAD DOBRA VOLJA I NAMERA NISU DOVOLJNE! DRŽI SE, MAJSTORE, IDEMO DALJE! Đoković je dobio moćnu poruku podrške!
Dejan Tomašević se kroz pismo obratio srpskom teniseru, Foto: Dado Đilas

od velikog asa

NEKAD DOBRA VOLJA I NAMERA NISU DOVOLJNE! DRŽI SE, MAJSTORE, IDEMO DALJE! Đoković je dobio moćnu poruku podrške!

"Želim da budem sportista i želim da budem prijatelj koji se neće samo slikati, ići na piće i družiti, jer to mogu svi"

Objavljeno: 14:27h

Proslavljeni bivši košarkaša Dejan Tomašević napisao je otvoreno pismo Novaku Đokoviću koji se našao na stubu srama zbog toga što je na turniru koji je on organizovao došlo do širenja koronavirusa među učesnicima.

I sam Đoković, kao i još nekolicina tenisera, su se zarazili i zbog toga sada sa svih strana pljušte kritike i ređaju se napadi na najboljeg svetskog tenisera.

Ipak, Tomašević je napisao pismo podrške najboljem srpskom sportisti svih vremena u ovim teškim momentima kroz koje prolazi.

- U dobru se ne uznesi, u lošem se ne ponizi.

Prvi deo poruke je naš Novak savladao, preko brojnih humanitarnih akcija, danonoćnog zalaganja njegovog tima i njega samog, do promovisanja svoje države i naroda na svakom koraku, čak i onda kada je to bilo preko potrebno, a često nimalo lako. Preko nastupanja za reprezentaciju, izgradnju vrtića, edukacije ljudi.

Do šmekerskog i sportskog stava na terenu i van njega. Ne smeju se nikada zaboraviti njegovi, do tada na teniskim terenima neviđeni, aplauzi protivničkim poenima, njegove odmerene izjave i hladna glava kada je atak na njegovu ličnost bio evidentan.

Ne sme se zaboraviti njegova ljubav prema zemlji, niti se sme zapostaviti činjenica da je Novak dokazani prijatelj svih dobrih ljudi čistog srca.

Sve to je Novak radio, i po mom skromnom mišljenju nije 'leteo', već je dozvolio da ga njegova pozitivna energija koju je nesebično delio sa svetom, nosi.

Nažalost, nekada se u životu dogode situacije na koje ne možemo uticati. Nekada dobra volja i namera nisu dovoljne, a to je nedavno bio slučaj.

Ne želim da se upuštam u analiziranje situacije, niti da namećem svoje mišljenje bilo kome. Još manje želim da budem pukovnik nakon bitke. Želim da budem sportista i želim da budem prijatelj koji se neće samo slikati, ići na piće i družiti, jer to mogu svi. Želim da budem prijatelj, koji će kada je teško, pružiti podrsku i sportski poručiti: diži se majstore, idemo dalje - napisao je Tomašević u pismu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.