NBA LIGA SE NASTAVLJA 31. JULA: Finale u septembru, draft tek nakon završene sezone!
Foto: EPA

REŠENJE

NBA LIGA SE NASTAVLJA 31. JULA: Finale u septembru, draft tek nakon završene sezone!

Kako prenosi ESPN, očekuje se da će komesar Adam Silver sa takvim predlogom izaći u četvrtak na novi, ključni sastanak sa Upravnim odborom i vlasnicima timova

Objavljeno:

Sezona u NBA ligi će se najverovatnije nastaviti 31. jula, domaćin će biti Orlando u formatu sa 22 tima, a prema planu odigravanja utakmica poslednji dan NBA finala, odnosno eventualna sedma utakmica igrala bi se 12. oktobra.

Kako prenosi ESPN, očekuje se da će komesar Adam Silver sa takvim predlogom izaći u četvrtak na novi, ključni sastanak sa Upravnim odborom i vlasnicima timova.

Iz toga proističe da će NBA draft i prelazni rok biti održani u preostalim danima oktobra tim redosledom nakon što se sezona okonča.

foto: Logo

Dodaje se da NBA i asocijacija igrača još uvek razgovaraju o samom formatu, a liga još uvek ima prostora da manevriše i diskutuje o strukturi ideja za povratak takmičenja.

Za izglasavanje odluke na sutrašnjem sastanku predstavnika 30 franšiza potrebno je tri četvrtine glasova, odnosno 23 glasa, što prema očekivanjima i saznanjima američkih kolega neće biti problem, već će Odbor ”aminovati” predloge i preporuke komesara Silvera.

Najizvesniji format za nastavak sezone obuhvatiće utakmice regularne sezone, plej-in i plej-of utakmice za 16 timova koji trenutno zauzimaju pozicije koje vode u doigravanja, uz još šest timova koji imaju šansu da u preostalih šest utakmica regularnog dela dođu do osmog mesta.

U tu grupu spadaju Nju Orleans, Portland, San Antonio, Sakramento, Finiks i Vašington, kao jedini predstavnik Istoka.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.