PUŠIO SAM DŽOINTE SVAKI DAN PRE SVETSKOG PRVENSTVA: Imao sam viziju da osvajamo SP u Indijanapolisu!
Foto: Starsport©

iskreno

PUŠIO SAM DŽOINTE SVAKI DAN PRE SVETSKOG PRVENSTVA: Imao sam viziju da osvajamo SP u Indijanapolisu!

- To je bila stvarno jaka i lepa vizija, sa suzama u očima sam poverovao u to, a mene je to jako, jako držalo - rekao je Koturivić

Objavljeno: 14:59h

Atipičan, drugačiji, poseban, slobodan i samo svoj, kako bi rekao Cane Partibrejkers u svojoj pesmi "Hoću da znam" - e, to je Dejan Koturović, legenda srpske košarke i osvajač zlatne medalje sa reprezentacijom Jugoslavije u Indijanapolisu.

Njegova uloga u timu je bila velika, a poseban značaj je imao na duelu protiv Novog Zelanda, kada je odigrao maestralno i da nije bilo njega tada ko zna da li bi ostvarili jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog sporta.

foto: news1/dragan kadić

Koturović je nakon završene igračke karijere krenuo za potragom svog iskonskog bića, povukao se iz javnosti, vodio bitke sa samim sobom i tragao za istinom. On se ne ukplapa u stereotipe o sportistima, već naprotiv, potpuno iskače iz šina.

Takav je bio i kao igrač, što dokazuju njegove reči u Balkan infu, gde je otkrio da je pre Svetskog prvenstva u Indijanapolisu koristio marihuanu.

- Ja sam već probao marihuanu, koju sam koristio neredovno, ali te nedelje kada mi je čuveni Muki dao nedelju dana slobodno, ja sam sa nekim drugarom Amerom, koji je bio pisac, krenuo da pušim džointe od pondeljka do petka. Uvideo sam da me je to spaslo nekih bolova, pa sam ja nastavio da pušim redovnije. Poenta priče je da sam pred početak priprema na nagovor prijatelja prestao da pušim, jer sam shvatio da mi počinju pripreme za Svetsko prvestvno u košarci. Nisam smeo da pušim više, ja sam se primio da marihuna nije droga, već lek. Kasnije sam tek shvatio da to nije baš kako sam ja mislio u tom trenutku - rekao je Kotruvić i nastavio:

- Shvatio sam da sutra moram da budem strejt, pa sam legao u krevet i žmureći sam dobio vizju kako se mi penjemo na pobedničko postolje, a mene proglašavaju za MVP prvenstva. To je bila stvarno jaka i lepa vizija, sa suzama u očima sam poverovao u to, a mene je to jako, jako držalo. Sigurno je da sam doprineo sa van terena, upravo zbog te vere - istakao je Koturović.

Naša topla preporuka je da pogledate kompletan intervju na Jutjub kanalu Balkan infa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.