DRŽAVA ĆE POMOĆI ZVEZDI I PARTIZANU, ALI NE KAO DO SADA: Najveći problemi tek dolaze! Ni Evroliga još ne zna šta će
Novica Veličković i Marko Jagodić Kuridža, Foto: Starsport©

Direktno u centar

DRŽAVA ĆE POMOĆI ZVEZDI I PARTIZANU, ALI NE KAO DO SADA: Najveći problemi tek dolaze! Ni Evroliga još ne zna šta će

Kari Pešić je bez dlake na jeziku analizirao trenutnu situaciju u evropskoj košarci i kakve će sve biti posledice pandemije

Objavljeno:

Svetislav Pešić nije previše optimističan kada je u pitanju odluka o nastavku Evrolige nakon prekida zbog pandemije koronavirusa.

Trener Barselone je u intervjuu za "Večernje novosti" kaže da je priča o "3-4 nedelje priprema glupost i prevara", te da će odluka zavisiti i od političkih faktora.

- Problem je to što je virus još među nama, a imuni sistem je sigurno oslabio jer su najviše vremena provodili u kući. Niko ne spominje da će povratak u normalu potrajati. Pominju samo da je tri-četiri nedelje dovoljno za pripreme, što je najveća glupost i prevara. Taj period je dovoljan samo da se imunitet vrati na nulu. Mislim da ni Evroliga još ne zna. Ne može sama da odluči, zavisi od političkih odluka i procena zdravstvenog stanja zemalja iz kojih klubovi dolaze. Trenutno može samo da se analizira i spekuliše, odluka sigurno neće biti laka. Pripremamo se kao da ćemo da igramo, mi želimo da se nastavi. Prvi smo u Španiji, imamo dobru poziciju i u Evroligi - rekao je Pešić.

Svetislav Pešić nije previše optimističan oko nastavka Evrolige
Svetislav Pešić nije previše optimističan oko nastavka Evroligefoto: Starsport©

Popularni Kari upozorava da mnogi sada ne razmišljaju o možda važnijoj temi, a to je šta će biti sa sezonom 2020/21.

- Najveći deo problema tek dolazi. Ne zna se kada će početi sledeća sezona, publike neće biti do decembra, što znači da nema zarade od prodaje ulaznica. Zašto bi navijači kupovali pretplatne karte kada ne znaju kada će početi, ni kada će moći da uđu u halu? Gledaće sledeću sezonu na televiziji i čekati onu 2021/2022. Smanjiće se i interes sponzora, svuda se zatvaraju fabrike i radna mesta. Košarka nije profitabilna, pa da se preko nje traži reklama po svaku cenu. Biće veliki problem kako početi i kako završiti narednu sezonu. Svi će se boriti i rukama i nogama da imaju nekakav budžet. U Srbiji će država pomagati Zvezdi i Partizanu, ali ne kao do sada, Barselona će tražiti neke svoje načine.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: EPA/Enric Fontcuberta

Na vrlo interesantan način opisao je i trenutnu situaciju u Barseloni.

"Ovde u našem sportskom centru samo što ne hodamo na prstima. Onaj doktor ide iza mene i stalno priča: "Nemoj ovde, molim te". Kažem mu: "Idi onda ti treniraj umesto mene". Zezam ga: "Dobro doktore, jeste li vi koji ste pravili ovaj protokol predvideli da trener bude na utakmici? Hoće li biti tajm-auta? Sa maskom ili bez." Kaže - sa maskom. "Pa kako ću? Svi znojavi, nema pipanja." Znate, to su osetljive stvari, posebno u košarci. Fudbalu je lakše, igra se na otvorenom, drugačiji su protokoli tokom utakmica. Ako mene pitate, nemam ništa protiv da i na taj način osvojimo Evroligu u Beogradu. Ništa mi ne bi smetalo".

Barselona je raskinula ugovor sa Malkolmom Dilejnijem.

- Dilejni se nije pojavio, njegov menadžer je tražio da mu se produži ugovor. Imamo još četvoricu igrača kojima ističu ugovori, ali su ovde, treniraju. Tražili smo da se vrati i priključi ekipi. Ako se ne igra ide kući, ako se igra ostaje ovde. On je to odbio, sa obrazloženjem da menadžer traži produženje ugovora. Nemamo šta da produžavamo, ugovor mu ističe 30. juna - podvukao je Svetislav Pešić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.