ČOVEK KOJI JE UPROPASTIO MILIČIĆA PROGOVORIO POSLE 17 GODINA: Nikad ga nije ni želeo u Detroitu!
Darko Miličić je 2003. izabran kao drugi pik na NBA draftu, Foto: Printscreen/Youtube

Ne zamera upravi

ČOVEK KOJI JE UPROPASTIO MILIČIĆA PROGOVORIO POSLE 17 GODINA: Nikad ga nije ni želeo u Detroitu!

Čuveni trener se setio da bi verovatno tada pre izabrao Karmela, ali da nije bilo vremena za promenu odluke uprave

Objavljeno:

Kada se govori o karijeri Darka Miličića vrlo često se apostrofira Leri Braun, nekadašnji trener Detroita, koga na neki način krive što Srbin nije postao ono što se od njega očekivalo posle čuvenog drafta 2003. godine.

Za one koji su zaboravili, Miličić je tada izabran sa druge pozicije na draftu, odmah iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, Dvejna Vejda, Krisa Boša i drugih koji su ostavili daleko veći pečat u NBA košarci.

Ipak, bivši srpski košarkaš svoj talenat nikada nije dokazao, a imao je nesreću da je dopao u Pistonse koji su imali šampionski tim i koji je sa klupe predvodio Leri Braun, čovek koji baš i nije toliko verovao igračima iz Evrope, ili makar bivše Jugoslavije.

Leri Braun o izbori Darka Miličića na draftu
Leri Braun o izbori Darka Miličića na draftufoto: Profimedia

Sada, 17 godina posle tog drafta, upravo je Braun, gostujući u jednom podkastu pod imenom "Gde su", ispričao šta je bilo oko Miličićevog izbora na draftu.

"Nakon što se Miličić mučio na dva treninga koje su mu organizovali u Detroitu”, Braun je bio zainteresovan da dovede i mladog Entonija kako bi mogao da vidi “kako čuva druge i kako se kreće”.

- Počelo je već da se priča da ćemo mi da draftujemo Darka i onda me Karmelov agent pozvao i rekao “Hajde da ih dovedemo na isto mesto, da igraju jedan protiv drugog”. Ali, nikada dotle nismo stigli - sa žaljenjem je konstatovao Leri Braun, pa je jasno da Miličića nije želeo u svom timu.

Detroit je tada imao šampionski tim
Detroit je tada imao šampionski timfoto: Profimedia

Srbina je draftovala uprava, ali on čelnim ljudima franšize u tom vremenu, pre svega Džou Dumarsu, to ne zamera.

- Ne mogu da im zamerim, jer isti oni koji su draftovali Darka su bili dovoljno pametni da naprave trejd za Bena Volasa. Dovoljno pametni da draftuju Tejšona Prinsa, dovoljno pametni da naprave trejd za Ripa Hamiltona, Čonsija Bilapsa, a da vjeruju u Rašida Valasa. Tako da… to vam je, što vam je - ispričao je Braun.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.