ZAŠTO JE MEMFIS 2014. PROPUSTIO JOKIĆA? 'Nije izgledao kao košarkaš, nismo bili sigurni ni da voli košarku'
Nikola Jokić, Foto: AP

kriminalna greška

ZAŠTO JE MEMFIS 2014. PROPUSTIO JOKIĆA? 'Nije izgledao kao košarkaš, nismo bili sigurni ni da voli košarku'

Katastrofalna odluka

Objavljeno:

Nikola Jokić je draftovan od strane Denvera 2014. godine i od tada je uspeo sebe da pozicinira među najbolje igrače NBA lige.

Predsednik košarkaških operacija Memfisa Džon Holindžer je ispričao kako i zašto je njegov tim propustio da jednog od najboljih centara planete do dovode u klub..

- Mogli smo da izaberemo Nikolu i ostavimo ga u Evropi na godinu ili dve, ali je taj draft 2014. godine bio pun talenata i biranje Jokića kako bismo ga ostavili van tima je bila velika kocka u to vreme. To bi u mnogo čemu uticalo na naš tim, a i u to vreme smo imali Marka Gasola na vrhuncu karijere i trebalo je imati hrabrosti da se trejduje Mark Gasol kako bi se gradio tim oko Nikole Jokića, ali bi tandem Jokić-Konli stvarno bio sjajan i još ako pogledamo šta bismo mogli da dobijemo u trejdu za Gasola... - kaže Holindžer.

On je objasnio i kako je izgledala lista želja u tom momentu. Istakao je i da nisu bili sigurni da li Nikola zaista voli košarku.

- Imali smo listu igrača iz NCAA i igrače iz inostranstva i na toj drugoj listi je Nikola Jokić bio broj 1. Pored njegovog imena je bilo mnogo upitnika – da li može ikoga da čuva ili će ga ubijati iz pik end rola? Da li stvarno može da pogodi šut i da li može da bude oružje iz pik end popa? Da li je spreman za NBA? Da li voli košarku? Ljudi blisku Nikoli su nam rekli da on od malena jaše konje i da to mnogo voli, a on baš i nije izgledao kao košarkaš. Gledao sam ga u Srbiji u ABA ligi, nije baš imao neke procente, ali je bio nestvarno talentovan. Ipak, Džarnel Stouks je bio ispred njega na našoj listi želja - rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.