SPREMNI SMO ZA EVROLIGU I EVROKUP: 60 utakmica za 22 dana u Beogradu! Da, moguće je!
Beogradska arena bi mogla ponovo da ugosti najbolje košarkaške timove Evrope, Foto: Starsport©

Beograd domaćin

SPREMNI SMO ZA EVROLIGU I EVROKUP: 60 utakmica za 22 dana u Beogradu! Da, moguće je!

Goran Vesić ističe da se pregovara sa Evroligom svakodnevno

Objavljeno:

Krem evropske košarke u Srbiji ovog leta? Da, moguće je, i to vrlo moguće.

Naši gradovi su najozbiljniji kandidati da se u njima održi završnica prekinute sezone, kako u Evroligi, tako i u Evrokupu.

To je potvrdio iz zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u intervjuu za "Mozzart sport", gde je naveo da je Beograd u najužem krugu kandidata i da se pregovori vode svakodnevno.

- Za Evroligu smo pitani da li možemo da organizujemo i da pošaljemo ponudu, a za Evrokup nismo. Tu smo se sami prijavili. Ali pošto će završnica Evrokupa biti igrana u isto vreme kada i Evroliga, logično je da to ne može da bude u istom gradu. I tu smo našli rešenje, i ponudili Novi Sad kao opciju. Gradonačelnik Novog Sada (Miloš Vučević, prim.aut.) s oduševljenjem je to prihvatio i sada čekamo. Oko Evrokupa nemamo komunikaciju na dnevnom nivou kao oko Evrolige, a ne znam koji je razlog… Da li oni već imaju spremno rešenje, ili čekaju da prvo reše Evroligu, to već ne znam. U svakom slučaju, očekujemo odgovor - kaže Vesić.

Goran Vesić je potvrdio da su pregovori sa Evroligom u toku
Goran Vesić je potvrdio da su pregovori sa Evroligom u tokufoto: Printscreen/TV Pink

Beograd je u prednosti u odnosu na konkurenciju jer je bezbednosna situacija daleko povoljnija od mnogih evropskih gradova, što je u ovom trenutku ključni uslov za dobijanje domaćinstva.

- Ključni parametar za odluku će biti pre svega zdravstvena situacija, gde mi stojimo dobro, vodiće se računa o mogućnost da se potpišu medicinski protokoli i mogućnost priznavanja testova iz drugih zemalja, gde smo mi već izrazili spremnost za saradnju, i gledaće se mogućnost prevoza, a i tu smo već ponudili rešenja. Verujem da će glasovi klubova biti presudni, a lično znam koliko svi klubovi vole da dođu u Beograd. Zato kao optimisti čekamo 24. ili 25. maj, kada bi Evroliga trebalo da donese konačnu odluku. Ukoliko ne budemo uspeli ove godine čestitaćemo onome ko bude bolji, a ja vas uveravam da ćemo dobiti ponovo organizaciju završnog turnira u narednim godinama.

Velike su šanse da Beogradska arena bude domaćin
Velike su šanse da Beogradska arena bude domaćinfoto: Espreso.co.rs

Na osnovu trenutne procene stanja, uopšte nije nerealno da Beograd uskoro ugosti evropski košarkaški krem, a to znači 17 gostujućih ekipa (uz Crvenu zvezdu) koje bi morale da dođu ovde 15 dana pre tog 4. jula i budu u nekoj vrsti karantina pre nego što nastave borbu za plasman i trofej.

- Ne bih da ulazim u prognoze kolike su šanse da se to desi, ali uzimajući u obzir naše iskustvo i utiske koje su čelnici Evrolige, zatim igrači, treneri, funkcioneri klubova… poneli 2018. godine iz Beograda, rekao bih da je moguće da Beograd bude domaćin ovog spektakla - optimista je Vesić, uz konstatciju da bi organizacija završnice Evrolige bila i sjajna promocija Beograda.

- Dakle, sve ukupno, govorimo o 40 dana, tokom kojih će nam u Beogradu boraviti tri do četiri hiljade ljudi, to je procena Evrolige. Tu su igrači, treneri, delegacije, sponzori, funkcioneri, skauti, menadžeri, novinari… Toliki broj gostiju u ovom trenutku ne bi odbili ni mnogo bogatiji gradovi od nas. Govorimo o direktnim prenosima preko 60 utakmica u 120 zemalja sveta svaki dan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.