ZVEZDAŠ SAM, ALI MI JE PRELAZAK U PARTIZAN BIO POTEZ KARIJERE: Od plate u KSS porodica i ja nismo mogli da živimo!
Foto: Starsport©

izjava

ZVEZDAŠ SAM, ALI MI JE PRELAZAK U PARTIZAN BIO POTEZ KARIJERE: Od plate u KSS porodica i ja nismo mogli da živimo!

"Nikada prelazak jednog sportiste iz Zvezde u Partizan ili obrnuto nije prošao bez potresa"

Objavljeno:

Slavni srpski košarkaš Dejan Tomašević otvorio je "dušu" u intervjuu za Ekspres.

On je u opširnom izlaganju objasnio zašto je napustio rad u košarkaškom savezu, koji mu je naredni cilj i na lep način se prisetio svoje košarkaške karijere i mladosti.

Posle skoro 10 godina rada u Košarkaškom savezu Srbije, nedavno ste napustili kancelariju u Sozonovoj 10. Dobro obavešteni tvrde da se navodno selite u Ministarstvo sporta Srbije?

“Ne znam, zaista ne znam čija je to ideja i u čijem je interesu ta izmišljena priča. Informacija je definitivno netačna, uz napomenu da o tome nikada nisam ni razmišljao. Uostalom, srpsko Ministarstvo sporta ima ministra, meni dragog čoveka i dobrog prijatelja, sportistu koji razume suštinu i jezik sporta. Kao sportski funkcioner sam se ostvario i sada nastavljam sasvim drugim putem. Dakle, neću biti novi ministar sporta”, uverava Dejan Tomašević.

Šta to konkretno znači, kojim nemirnim vodama nameravate sada da plovite?

“Nije tajna, nedavno sam kupio jednu brokersku kuću. Kao što vidite, nema nikakve veze sa sportom, sada sam u sasvim drugim vodama, na pragu novog izazova, spreman i željan da se dokažem na potpuno novom terenu.”

Zašto ste dali ostavku na funkciju generalnog sekretara KSS uprkos tome što mnogi tvrde da ste taj posao radili sjajno i za dobrobit košarke?

“Zato što sam se tako dogovorio sa samim sobom. Ubedio sam sebe, i nisam pogrešio, da je posle toliko godina rada moja misija u KSS završena. Takođe, shvatio sam da porodica i ja ne možemo da živimo od plate u Savezu, a kako nisam čovek koji u isto vreme hoće i misli da može da radi dva posla istovremeno, najbolje je bilo da odem. Bezgranično sam zahvalan ljudima s kojima sam radio i sarađivao, bili smo tim, rad u KSS je bio značajno iskustvo za mene. Radujem se što mogu da kažem i to da iz svega izlazim kao bolji čovek - rekao je Tomašević za Eskpres.

foto: Starsport©

Fudbal i košarka su se međusobno prožimali i na početku Vaše sportske karijere. Sećanja sežu do novobeogradskih blokova i osnovne škole, zatim godina na Banovom brdu i 13. beogradske gimnazije.

“Legendarni fudbalski golman Milutin Šoškić me je odveo na trening u Partizan, ali sam kao dokazani zvezdaš i kao neko ko je pripadao porodici u kojoj svi navijaju za Zvezdu, već posle šest meseci prešao na „Marakanu“. Kadetski sastav su tad kao treneri vodili Kule Aćimović i Steva Ostojić. Uživao sam, ali i vrlo brzo shvatio da sreću moram da tražim u drugom sportu.

Iz Zvezde, sasvim neočekivano ali i vrlo hrabro, preselili ste se u redove Partizana. Pridružio Vam se i Ljuba Vidačić, bili ste bomba tog prelaznog roka. “

"Nikada prelazak jednog sportiste iz Zvezde u Partizan ili obrnuto nije prošao bez potresa. Međutim, bio je to moj najbolji potez u karijeri. Partizan je te godine ostao bez Đorđevića, Danilovića i još nekih igrača iz onog trofejnog sastava, pravili su novu, mladu i kako su govorili perspektivnu ekipu. Dopao mi se taj njihov koncept, nisam mogao da odbijem, dobio sam ono što nisam mogao da dobijem u Zvezdi. Ne mislim samo na materijalno. Te godine su ukinute i sankcije, Partizan je igrao Ligu šampiona, što je takođe puno značilo. Težili su tome da ponovo stignu na vrh Evrope, bile su to sjajne sezone.”

(Espreso.co.rs / Ekspres)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.