DVE GODINE SAM NOSIO PIŠTOLJ, HTEO SAM DA IH UBIJEM: Legendu NBA lige izboli 11 puta - jedva je preživeo!
Pirs, Garnet i Alen, Foto: EPA/John Cetrino

STRAŠNA PRIČA

DVE GODINE SAM NOSIO PIŠTOLJ, HTEO SAM DA IH UBIJEM: Legendu NBA lige izboli 11 puta - jedva je preživeo!

- Takvo te iskustvo promeni. Ne znaš kuda da ideš, gde da gledaš, stalno si na oprezu i misliš kako ćeš ubiti nekoga

Objavljeno:

Nije, poput Kobija Brajanta ili nekih drugih NBA veličina, ostao kroz celu karijeru veran samo jednom dresu, ali ostavština Pola Pirsa tokom 15 godina u Bostonu čini ga jednim od najvećih "Kelta" svih vremena.

Već na početku svoje karijere skoro ne samo da ju je i završio, već je mogao da izgubi ono najdragocjenije - život. U noćnom klubu, u jednom izlasku, izboden je 11 puta, po licu, vratu i leđima, a jedan od uboda oštetio mu je i pluća.

Preživeo je i već sledeće sezone bio jedini igrač koji je odigrao sve utakmice. Štaviše, činio je to s više od 25 poena u proseku.

- Ljudi ne znaju za to, ali posle sam bio toliko paranoičan da sam dve godine sa sobom nosio pištolj. Držao sam ga u autu i stalno ga imao u blizini. Nisam više mogao da budem u velikim gužvama. Bilo je traumatično. Nisam mogao ni da spavam, budio bih se usred noći. Imao sam 24-satnu policijsku stražu ispred kuće, toliko sam bio paranoičan - prisetio se tih traumatičnih iskustava "The Truth" u podkastu "All The Smoke".

Pol Pirs
Pol Pirs foto: AP

- Takvo te iskustvo promeni. Ne znaš kuda da ideš, gde da gledaš, stalno si na oprezu i misliš kako ćeš ubiti nekoga.

Pirsovi napadači Vilijam Regland i Trevor Votson dobili su sedam do deset godina zatvorske kazne, odnosno jednu, a on je osam godina nakon napada osvojio prsten s Bostonom te nakon Bruklina, Vašingtona i LA Klipersa stigao do 15. mesta večne tabele strelaca sa 26.397 poena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.