TRI POENA, TRI POENA, VREME JE ISTEKLO: Partizan je na današnji dan pre 28 godina postao šampion Evrope!
Foto: Youtube / Printscreen

sećanja

TRI POENA, TRI POENA, VREME JE ISTEKLO: Partizan je na današnji dan pre 28 godina postao šampion Evrope!

Za Partizan su igrali Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Nikola Lončar, Zoran Stevanović, Dragiša Šarić, Željko Rebrača, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Vladimir Dragutinović i Ivo Nakić

Objavljeno:

Košarkaški klub Partizan osvojio je na današnji dan pre 28 godina titulu evropskog šampiona, pobedom protiv Huventuda čuvenom "trojkom" Aleksandra Đorđevića u poslednjim trenucima utakmice.

Partizan je 16. aprila 1992. godine u Istanbulu u finalu pobedio španski Huventud sa 71:70.

Par trenutaka pre ključnog momenta, Slaviša Koprivica je dodao loptu Đorđeviću koji je došao na protivničku polovinu terena, naskočio i uputio šut vredan ulaska crno-belih u istoriju i šut koji je doneo najveći uspeh domaće klupske košarke.

Mladu ekipu Partizana, koja je u proseku bila stara 21,7 godina, sa klupe je predvodio Željko Obradović. Crno-beli su u sezoni 1991/1992 zbog sankcija odigrali samo jednu utakmicu na domaćem terenu, a sve ostale mečeve kao domaćini igrali su u Fuenlabradi.

Za Partizan su igrali Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Nikola Lončar, Zoran Stevanović, Dragiša Šarić, Željko Rebrača, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Vladimir Dragutinović i Ivo Nakić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.