PARTIZAN JE ZASLUŽIO TITULU: Reči dobro poznatog Slovenca odjeknuće košarkaškom Srbijom!
Edo Murić smatra da je Partizan zaslužio titulu, Foto: Starsport©

izneo stav

PARTIZAN JE ZASLUŽIO TITULU: Reči dobro poznatog Slovenca odjeknuće košarkaškom Srbijom!

Obrazložio je zašto tako misli

Objavljeno:

Nekadašnji košarkaš Partizana, a sada igrač Cedevita Olimpije Edo Murić dotakao se stanja u regionalnoj košarci koja stoji zbog pandemije koronavirusa.

Slovenac je za portal "kosarka.info" opširno odgovorio na pitanje koje je broj jedan na Jadranu:

Zbog situacije virusa COVID-19 u ABA ligi postoji nekoliko mogućih scenarija. Da li se slažete sa predstavnicima Partizana i Igokee da će titula automatski pripasti Partizanu?

- Moje lično mišljenje je da neko mora biti pobednik. Neki klubovi, međutim, ne želim da izgovaram imena, dominirali su u određenim takmičenjima, neki su bili na dnu lige, a drugi su se, poput ABA lige, borili za doigravanje. Naravno, ako je postojala opcija da se igra poslednji krug redovnog rada, bilo bi fer igrati ove poslednje utakmice jer bi nam dali mnogo odgovora. Koliko je to moguće, mislim da bi pobedniku trebalo dati finalnu četvorku turnira.

- Naravno, takođe moramo imati na umu da se situacija COVID-19 dogodila u različitim zemljama u različito vreme. Neki timovi će stoga moći početi sa treninzima ranije, neki kasnije kada će se nastaviti sezona. Svi timovi treba da imaju jednake uslove za igru. Teško je provesti duži period u karantinu, a zatim odjednom izaći na parket.

- Partizan je sigurno pokazao najviše od svih timova koji su učestvovali u ABA ove sezone, pa bi titula bila zaslužena. Uostalom, u ABA ligi ostao je samo poslednji točak regularnog rada, a Beograđani su sigurno dominirali u čitavom regularnom delu.

- Međutim, sasvim je logično da bi neka takmičenja, poput šampionata Lige šampiona, trebalo završiti bez pobednika. Nismo učestvovali u prvom delu državnog prvenstva, isto važi i za Crvenu zvezdu, Partizan, Mego Bemak, u državnom prvenstvu Srbije. Takva prvenstva se moraju završiti bez pobednika. Zdravlje mora biti na čelu svih aspekata života svakog pojedinca - rekao je Murić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.