Ako ne potpišem novi ugovor sa Zvezdom, odlazim negde drugde!
Foto: Starsport©

ide mu dobro

Ako ne potpišem novi ugovor sa Zvezdom, odlazim negde drugde!

Sa aktuelnim šampionom Srbije ostala mu je još jedna godina ugovora

Objavljeno: 09:01h

Centar Astane Dušan Ristić govorio je za američke medije u opširnom intervjuu o svojoj karijeri i budućim potezima.

Ristić je četiri godine proveo u Americi, gde je igrao za Arizonu u kojoj je bio jedan od najboljih igrača na Univerzitetu, da bi 2018. odabrao da se vrati u Crvenu zvezdu, gde je i ponikao.

– Crvena zvezda je najbolji tim u Srbiji i jedan od najjačih u Evropi. Prva sezona tamo mi je bila uspešna. Osvojili smo mnogo trofeja, imali mnogo uspeha i igrao sam sa nekim sjajnim igračima. Na kraju smo se kvalifikovali za Evroligu koja je najjače takmičenje na kontinentu. Tada su me ljudi iz kluba pozvali i rekli mi da su na moju poziciju doveli dvojicu igrača sa NBA iskustvom. Da sam ostao u Zvezdi, ne bih igrao mnogo – otkriva Ristić.

Kako nije želeo da bude epizodista, klub i on su našli najbolji način za sve – pozajmica.

– Razmišljao sam šta je najbolje za moju karijeru. Nisam hteo da ostanem iako je u klubu bila dobra situacija. Imao sam prilično dobar ugovor i bilo bi lepo da sam zaigrao u Evroligi. Ali nisam bio zadovoljan namenjenom ulogom u timu i kako bi ona dugoročno uticala na mene. Najvažnija stvar za igrača u Evropi je da igra na visokom nivou i da ima minutažu i bitnu ulogu. Posle nekog vremena razmišljanja i konsultacija sa najbližima, odlučio sam da napustim Zvezdu i odabrao sam Astanu. Očigledno je da je Astana slabiji tim po kvalitetu od Crvene zvezde, ali igra u jačoj ligi. Regionalna VTB liga je uz špansku ligu verovatno najjača u Evropi. Imao sam priliku da igram protiv nekih od najboljih igrača sveta koji nisu članovi NBA lige – rekao je Ristić.

foto: Starsport©

Sa aktuelnim šampionom Srbije ostala mu je još jedna godina ugovora, a njegovi planovi se nikako ne vezuju za Kazahstan.

– Mislim da se neću vraćati u Kazahstan jer ovo je bila samo jednogodišnja pozajmica. Imam još godinu dana ugovora sa Crvenom zvezdom, ali razgovaraću sa menadžerom i verovatno ćemo pregovarati sa Zvezdom. Ili ću potpisati novi ugovor u Zvezdi ili bih mogao da odem negde drugo. Još ne znam, još je rano, ali znam da neću ostati ovde – istakao je Ristić.

Dušan Ristić je ove sezone jedan od najboljih centara u VTB ligi, gde prosečno beleži 15.7 poena i 10.9 skokova po meču.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.