NOVICA OTKRIO ŠTA JE BILA PREKRETNICA SEZONE: Taj menatalitet koji sam gradio kao klinac pokazao se tu!
Novica Veličković, Foto: Adria Media TV

apel

NOVICA OTKRIO ŠTA JE BILA PREKRETNICA SEZONE: Taj menatalitet koji sam gradio kao klinac pokazao se tu!

- Treba da imamo svesti oko ovog stanja i da prevaziđemo sve - rekao je Veličković

Objavljeno:

Novica Veličković dane vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa provodi u svom domu sa porodicom, pridržavajući se trenažnog programa za vreme nepredviđene pauze.

– Prvi put sam i ja u situaciji vanrednog stanja, kada sam bio klinac. Čudno je biti bez treninga i obaveza, ali za ljude je najbolje da se sve stopira. Izolacija je najbitnija. Pridržavam se i zbog sebe i zbog svoje porodice i ljudi u okruženju. Uživam sa decom, ceo dan smo u nekom igranju. U kući radim vežbe, vozim bicikl i kardio trenig. Mogu da simuliram neke napore koji su približni terenu. Treba da imamo svesti oko ovog stanja i da prevaziđemo sve - rekao je Veličković za Arenu sport TV.

Kapiten Partizana se osvrnuo na fantastičnu atmosferu u ekipi, koja je crno-bele dovela do dva trofeja i najboljih pozicija u ABA ligi i Evrokupu pred doigravanja.

– Nedostaju mi saigrači, pošalice, druženje, ove sezone se nismo razdvajali i zbližili smo se zbog serije gostovanja. Grupa momaka gde je svako imao svoju rolu. Nije se gledalo ko koliko poena daje. Svima je bilo bitno da se dobije. Videlo se das mo izgradili nešto. To se najbolje videlo u Kupu gde smo se vratili i gde se video taj karakter. Imali bi dva plej-ofa. Imao sam osećaj da nas niko neće zaustaviti.

Iskusni krilni centar je istakao da mu odgovora uloga koju mu je dodelio stručni štab i da se odlično oseća.

– Ušao sam u rolu koja mi odgovara, veteransku i u svlačionici i na terenu. Tu sam se snašao. Bilo mi je lako da tako funkcionišem i igram. Znao sam šta treba tačno da radim. Samo sam se na Kupu osećao umorno, ali sam prevazišao. Sve to je zasluga stručnog štaba.

Ljubimac „grobara“ naglasio koji meč je bio prekretnica u načinu razmišljanja cele ekipe.

– Utakmica protiv Virtusa nam je mnogo značila. Taj dolazak Virtusa, velikog košarkaškog kluba, koji je proglašen za favorita Evrokupa. Sam pristup meču, rasprodata Arena, i pobeda od 20 razlike. Tih 40 minuta nas je uvelo u način kako da igramo protiv svih rivala u nastavku. Tako da me nije čudila ni pobeda u Bolonji, ni osvojen Kup. Taj menatalitet koji sam gradio kao klinac pokazao se tu. Da izađeš na teren da pokidaš - dodao je Novica Veličković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportska centrala)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.