SRPSKI KOŠARKAŠI SE VEĆ PLASIRALI NA OLIMPIJSKE IGRE? Koronavirus napravio pometnju u svetu košarke - sve se menja!
Košarkaši Srbije bi mogli bez kvalifikacija da idu na Olimpijske igre, Foto: STARSPORT/XINHUA

Konačno i jedna pozitivna vest

SRPSKI KOŠARKAŠI SE VEĆ PLASIRALI NA OLIMPIJSKE IGRE? Koronavirus napravio pometnju u svetu košarke - sve se menja!

S obzirom na to da bi moglo da se dogodi da se u to vreme i dalje igraju takmičenja, trebalo bi uzeti u obzir i ovu opciju

Objavljeno: 13:04h

Košarkaši Srbije idu direktno na Olimpijske igre u Tokio!

Da, dobro ste pročitali. To je vest koju su tokom dana plasirali brojni evropski mediji, između ostalih i ugledni "Tutosport" i "Sportando".

Naime, zbog celokupne situacije oko pandemije koronavirusa koja je paralisala sport u celom svetu i otkazala brojna sportska takmičenja, moglo bi da se desi i da se otkažu kvalifikacioni turniri za košarkaše za plasman na Olimpijske igre.

Tako bi reprezentacija Srbije mogla da se bez kvalifikacija nađe u Tokiju, jer se navodi da bi preostali učesnici OI bile selekcije sa najboljim plasmanom na poslednjem Mundobasketu u Kini.

Iz FIBA nisu stigle i dalje nikakve, čak ni indicije, da bi kvalifikacioni turniri koji bi trebalo da se krajem juna održe u Beogradu, Splitu, Kaunasu i Kanadi, mogli biti otkazani.

Ipak, ako se desi ovako nešto kao što najavljuju "Sportando" i "Tutosport", onda bi uz Srbiju u Tokio otišli bez kvalifikacija i Australija, Češka, Poljska i Litvanija.

Mesto na Olimpijskim igrama su već obezbedili Japan, Nigerija, Argentina, SAD, Iran, Francuska, Španija.

S obzirom da postoji mogućnost da se do kraja juna igraju nacionalna prvenstva, kao i druga košarkaška takmičenja širom sveta, sve u zavisnosti kada će se košarka ponovo igrati i stvari vratiti u normalu, jasno je bi trebalo ozbiljno razmotriti i ovu opciju da se uopšte ne igraju kvalifikacije.

Kvalifikacioni olimpijski turnir u Beograd je zakazan da se igra od 23. do 28. juna, a pored Srbije na njemu učestvuju još Italija, Dominikanska Republika, Novi Zeland, Portoriko i Senegal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.