OVO JE RAVNO KATASTROFI: Srbija bez NBA igrača ide na Olimpijske igre!
Bogdan i Jokić, Foto: Dado Đilas

OČAJNE VESTI

OVO JE RAVNO KATASTROFI: Srbija bez NBA igrača ide na Olimpijske igre!

Iz SAD nam je stiglo nešto što nas je frapiralo

Objavljeno:

Kako prenosi novinar ESPN Adrijan Vojnarovski, čelnici NBA lige i svih franšiza pripremaju se za nastavak lige sredinom/krajem juna, bez publike u najboljem mogućem scenariju, o čemu smo vam već pisali.

U junu bi se počelo od prvog kola plej-ofa, odnosno ligaški deo bi se završio s trenutnim stanjem na tabeli. Finale NBA lige bi se odigralo u prvoj fazi avgusta, da bi se krajem istog meseca održao i NBA draft u Bruklinu.

Šta to zapravo znači za reprezentaciju Srbije? S obzirom da se Olimpijske igre i dalje ne pomeraju, bar takve informacije dolaze iz Japana, to znači da bi se takmičenje u zemlji izlazećeg sunca poklopilo sa odigravanjem NBA plej-ofa.

To dalje povlači činjenicu da, bar po trenutnom stanju stvari, a iz lige su javili da će se po trenutnoj tabeli vršiti presek toga ko ide u plej-of, da bi Orlovi u Tokio morali da idu bez Nikole Jokića (Denver), Bobana Marjanovića (Dalas) i Marka Gudurića (Memfis).

I za kvalifikacije koje treba da se po planu i programu održe početkom leta, očigledno je da bismo imali isti problem, a veliko je pitanje hoće li NBA timovi pustiti i one momke koji se ne takmiče u plej-ofu, poput Bogdana, Bjelice, Smailagića (ukoliko uopšte dobije poziv).

Olakšavajuća okolnost je to što je Igor Kokoškov asistent trenera u Sakramentu, pa je realno za očekivati barem ovu dvojicu na turniru u Beogradu, za koji se i dalje nadamo da će se održati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.