TRINKIJERI SE OBRATIO NAVIJAČICAMA PARTIZANA: Imao je šta da poruči i njihovim momcima!
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport©

u svom stilu

TRINKIJERI SE OBRATIO NAVIJAČICAMA PARTIZANA: Imao je šta da poruči i njihovim momcima!

- Neka uživaju sa kim one žele. Neka ih izvedu u ponedeljak na dobru večeru, a onda na dobru utakmicu

Objavljeno:

Pobedom nad Trentom, košarkaši Partizana su osigurali prednost domaćeg terena do kraja Evrokupa, s obzirom da su jedina ekipa koja je u TOP 16 fazi zabeležili skor 5-1.

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri je za "Blic" govorio o utiscima nakon prolaska u završnicu takmičenja.

Kako gledate na sve što se ostvarili do sada, nakon što su se malo slegli utisci?

- Gotov je top 16. Sada smo među osam, sada se igra četvrfinale. U svim pričama četvrtfinale je uvek najteže, jer sve što si napravio do sada više ne vredi. Ali, pre moćnog Kazanja imamo dve utakmice. U ponedeljak je vrlo važna i bitna utakmica, sa ekipom koja se izvanredno digla. U poslednjim utakmicama, posle deset minuta je plus 20 za Megu. Doveli su dva nova igrača Perija i Paunića, dva iskusna igrača. Peri je bio i na našem spisku ovo leto, ali nije bio zdrav. Vrhunski skoring plejmejker. Najbitnije je da shvatimo da mi, sem Kupa i Superkupa u septembru, nismo još ništa veliko napravili. Na dobrom smo putu. Do sada smo dobro peglali, a sada će svaka nijansa biti bitna. Za mene je izuzetno važno da imamo dobru atmosferu u ponedeljak, za jednu jako tešku utakmicu. Da igrači ne gube koncentraciju i misle na Kazanj, već na utakmicu sa Megom. Sve smo do sada postepeno napravili. Svi pričaju o četvrtfinalu, a ja kao trener moram biti u realnosti i podsetiti igrače koliko je ova utakmica važna za prvo mesto u Jadranskoj ligi. Koliko godina Partizan nije bio prvi u Jadranskoj ligi? Čak poslednje godine kada je Partizan osvojio ABA ligu nije bio prvi u regularnom delu, već se sa četvrtog mesta plasirao na fajnal-for. Ali od uvođenja plej-ofa neupitno je koliko znači prednost domaćeg terena.

- Zato bez ikakve krive priče, šaljem poziv navijačima da dođu protiv Mege u ponedeljak. Treba mi pomoć da napravim ovaj posao.

Svi pričaju o Uniksu, o kartama, putu u Kazanj, broju utakmica koji će se igrati... Koliko je Vama teško da pripremite ekipu za dve utakmice, protiv timova koji nemaju šta da izgube protiv Partizana, ali koji su motivisani da se dokažu protiv lidera. Nezgodan je termin utakmice sa Megom u ponedeljak, kako motivisati ljude da dođu?

foto: Emilija Jovanović

- Tako što je važno. Drugačija smo ekipa sa navijačima. Ne možeš se zezati ispred tvoje publike. Za Partizan se ne navija, Partizan se voli. Igrači to znaju. Drugačiji je osećaj kada je dvorana puna i kada je prazna.

Podsetimo, prvi meč se igra 17. marta u 18 časova u Beogradskoj areni.

Mega je svoj kvalitet pokazala u Nišu, pred celom halom koja je navijala za Zvezdu, a sa njima igrate u ponedeljak od 21 čas. U 39. minutu su imali plus pet protiv Zvezde, ali su spletom nesrećnih okolnosti ostali bez finala?

- Mega je trenutno u prvih pet-šest ekipa ABA lige po kvalitetu igre. Baš su se digli. Atletski tvrdo igraju. Biće izuzetno teška utakmica. Zato radim sve što mogu da pripremim ekipu.

Kakvo je stanje u ekipi? Ima li opuštanja? Da li igrači već razmišljaju o Uniksu?

- Nemamo tako iskusnu ekipu, sem Gorde (Nemanja Gordić) i Noleta (Novica Veličković). Za sve druge je ovo nova priča. Zato pozivam navijače, jer lakše mi je nagovoriti igrače koji nikada nisu bili u ovakvoj situaciji, kada imaju zid navijača ispred sebe. Znam da će Gorda i Nole napraviti posao. Ljudski je da ovakve stvari beže od kontrole, kad imaš pred sobom tako veliku utakmicu. Mogu ja da pričam i treniram svaki dan, ali na kraju to je ljudski. Siguran sam da bi bilo dobro kada bismo imali veliki broj navijača u ponedeljak, u jednom katastrofalnom tajmingu u devet uveče. Sve mi je to jasno, shvatam i navijače, na njihovoj sam strani. Ali neki put moramo sve stvari staviti po strani, za nešto veće.

Treneri uvek kažu kako je najteže dobiti unapred dobijene utakmice. Mnogi su očekivali da će tako i biti u Novom Mestu, ali su navijači Partizana ispunili preko pola dvorane i nisu dopustili ekipi nikakvo opuštanje. Da li je nešto tako potrebno ekipi i u ponedeljak?

- Lepo rečeno. Igrali smo u Novom Mestu sa ekipom koja se bori za opstanak, sa nezgodnom ekipom koja je dobila Zvezdu i Budućnost. Došli smo tamo, a tribine pune Grobara. Odmah se digne koncentracija, odmah igrači peglaju. Nema zezanja. Imamo odgovorne igrače, koji znaju šta znači igrati za Partizan. Ali nije uvek najlakše biti najspremniji. A mi moramo biti najspremniji za ovu utakmicu. Svaki mali detalj je izuzetno važan. Dovoljno je biti nespreman u jednom trenutku i sve što si napravio više nije važno.

Kako zaštiti ekipu od virusa? Saša Đorđević nam je, nakon utakmice Virtusa i Darušafake u Areni, pričao o kritičnoj situaciji u Italiji. Kod nas nije tako, ali se svakako sve više ljudi time opterećuje.

- Mislim da se odgovorno moraju pratiti saveti. Najvažnija su sredstva za dezinfekciju. Odgovor je uvek u nauci. Ne možemo mi tu nešto da izmišljamo. U najgorem momentu smo sada u Evropi, dok u Kini ide malo na bolje. Čitao sam članak da u Hong Kongu, nakon 40 dana, sve gotovo. Oni su jako odgovorni, sve su odradili kako treba. Ako mi to isto radimo, da će biti sve okej. Trebaće vremena, još dvadesetak-trideset dana.

Vaša poruka navijačicama Partizana povom Međunarodnog dana žena?

- Obožavam ih! Prave su grobarke. Neka uživaju sa kim one žele. Neka ih izvedu u ponedeljak na dobru večeru, a onda na dobru utakmicu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.