AMARE STODEMAJER PRVI PUT U BEOGRADU: Kokoškov je moj čovek! On je briljantan, s njim smo promenili košarku!
Amare Stodemajer u duelu sa Vladimirom Štimcem, Foto: Starsport©

Za srpske medije

AMARE STODEMAJER PRVI PUT U BEOGRADU: Kokoškov je moj čovek! On je briljantan, s njim smo promenili košarku!

Bivši Ol star igrač i član najbolje petorke NBA lige se sreo i sa nekadašnjim saigračem Žarkom Čabarkapom

Objavljeno:
Uroš Marjanović

Po prvi put u svojoj karijeri Amare Stodemajer je zaigrao u Beogradu.

Svojevremeno najbolji ruki NBA lige, šestostruki učesnik Ol stara i član najbolje idealne petorke lige gostovao je u Beogradu sa Makabijem iz Tel Aviva u kome provodi verovatno poslednje dane svoje veličanstvene karijere.

"Ponos Izraela" je doživeo težak poraz od Crvene zvezde u Evroligi, a osim po tome, bivši član Finiksa i Njujorka neće po baš lepom pamtiti Beogradsku arenu s obzirom da je zadobio jak udarac u nos koji je krvario.

Amare Stodemajer je prvi put u karijeri zaigra u Beogradu
Amare Stodemajer je prvi put u karijeri zaigra u Beogradufoto: Emilija Jovanović

S obzirom da je moguće da se radi o dislokaciji i prelomu, zbog čega je sa tamponom u nozdrvi izašao iz svlačionice, odmah smo ga upitali da li je sve u redu?

- Dobro se osećam, dobio sam udarac u nos, pa sam stavio led. Takve stvari se dešavaju. Za sada mi sve deluje u redu, ali biću oprezan, idem na pregled da vidim šta se tačno dešava - rekao je Stodemajer.

Kakvi su ti utisci posle utakmice i šta misliš o Zvezdinoj igri?

- Zvezda je na parket izašla dobro pripremljena i koncentrisana, videlo se da im je ova utakmica bila važna. Kada je reč o nama, u početku nam je nedostajao fokus i zato smo izgubili. Zvezdini igrači su odigrali baš dobro, bili su sigurni u šutu.

U NBA si imao prilike da sarađuješ sa Igorom Kokoškovim, koji je bio asistent trenera u Finisku kada si ti igrao, a s obzirom na to da je on sada postao selektor Srbije, šta bi mogao da nam kažeš o njemu?

- Oooo, Igor je moj čovek. Radio je fenomenalan posao s nama u Finiksu. Promenili smo košarku s njim u stručnom štabu. Briljantan je Igorov trenerski stil, voleo sam da igram kod njega jer je vrlo opušten trener i s njim je stvarno lako komunicirati. Verujem da će uraditi sjajan posao u Srbiji - poručio je Stodemajer.

Igor Kokoškov je bio trener Stodemajeru u Finiksu
Igor Kokoškov je bio trener Stodemajeru u Finiksufoto: Emilija Jovanović

Šta je to što posebno pamtiš u radu s njim?

- Pre svega u odnosu sa igračima. To je jako važno znači kada je odnos igrač-trener kako treba, mnogo pomaže zbog samopouzdanja i držanja do strategije koju stručni štab skroji. Njegov način komunikacije kada je reč o napadačkoj taktici... Bio je u stanju da nam olakša posao, da nam objasni stvari na najlakši način i primeni svoj košarkaški talenat u našoj igri. To nam je mnogo pomoglo.

Dolazak u Beograd je bio prilika da se posle mnogo godina sretne i sa nekadašnjim saigračem iz Sansa, Žarkom Čabarkapom, koji je sada sportski direktor Zvezde.

- Da, Žarko je moj momak, bio je moj ruki kada je došao u NBA. Imao je briljantan početak sa nama, bio je nezaustavljiv, zaista ga je bilo teško čuvati, uticao je na našu igru sa pozicije četiri. Bilo je sjajno igrati s njim, bio je odličan saigrač, lepo ga je videti sada u ulozi direktora i pored terena.

Amare Stodemajer u duelu sa Kelinom Lukasom
Amare Stodemajer u duelu sa Kelinom Lukasomfoto: Emilija Jovanović

Kako ti deluje evropska košarka?

- Dobro se provodim. Kada budem ovde malo duže, mislim da ću moći dominantno da utičem na igru. Došao sam usred sezone, što je izazovno, ali kada se prilagodim i krenem stvarno da igram, biće zabavno na parketu.

Poznato je da imaš veliku kolekciju vina i da obožavaš da probaš kvalitetno vino?

- O da, vino... I doktori kažu da treba popiti čašu vina dnevno. Putovao sam po svetu godinama, probao razna vina i napravio svoju kolekciju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.