DELIRIJUM GROBARA: Partizan dve godine zaredom u Evroligi?
Prvi favoriti su za osvajanje Evrokupa, Foto: Emilija Jovanović

nada crno-belih

DELIRIJUM GROBARA: Partizan dve godine zaredom u Evroligi?

Moguće je, a evo i kako!

Objavljeno:

Košarkaši Partizana pobedom nad Trentom u poslednjem kolu grupe E Top 16 faze Evrokupa obezbedili su prednost domaćeg terena sve do završnice takmičenja, a kladionice veruju da su crno-beli glavni favoriti za njegovo osvajanje.

Takođe, Grobari su oduševljeni mogućnošću da Evroligu igraju i u sezoni 2021/22, s obzirom na aktuelna pravila.

Prema svetskim kladionicama kvota da će Partizan podići pehar kreće se u rasponu od 4 do 4,2, dok je drugi favorit Unikaha (4,3-4,5). Slede Virtus (5,5-6), Monako (6,3-6,6), UNIKS (9-10)...

Zagorac je sa 19 poena bio najefikasniji igrač Partizana protiv Trenta
Zagorac je sa 19 poena bio najefikasniji igrač Partizana protiv Trenta foto: Emilija Jovanović

Ako klub iz Humske dođe do Evrolige na ovaj način imaće priliku da obezbedi učešće za naredne dve godine. Naime, pravila glase da tim koji do elite stigne preko Evrokupa i prođe u Top 8 automatski obezbeđuje pravo igranja i u nastupajućoj sezoni. Ovo su ove godine pokušali da izbore Valensija i Alba, Španci su čak i blizu plasmana u četvrtfinale, ali su sa tri uzastopna poraza sebi drastično umanjili šanse.

Podsetimo, u polufinalu crno-beli će ići na boljeg iz duela Promiteas - Tofaš, dok je po kladionicama najrealniji protivnik u potencijalnom finalu Unikaha.

Večeras od 18:15 biće poznat poslednji, osmi četvrtfinalista pošto će u "Štark Areni" u direktnom susretu snage odmeriti Darušafaka i Virtus iz Bolonje.

BONUS VIDEO:

(Espreos.rs/ Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.