MARINKOVIĆ IZREŠETAO FENER, ALI DŽABE: Željkovi Kanarinci pobedili direktnog rivala, Žalgiris vaskrsava za Top 8!
Vanja Marinković je odigrao fenomenalno protiv Fenerbahčea, Foto: EPA/Maxim Shipenkov

Evroliga, 26. kolo

MARINKOVIĆ IZREŠETAO FENER, ALI DŽABE: Željkovi Kanarinci pobedili direktnog rivala, Žalgiris vaskrsava za Top 8!

Pobede Žalgirisa, Fenerbahčea i Himkija

Objavljeno: 23:09h

Žalgiris se "digao iz mrtvih" i sada je ponovo tim koji je na korak od pozicije koja vodi u Top 8 Evrolige.

Novi veliki i neverovatan trijumf čete Šarunasa Jasikevičijusa, ovog puta posle produžetka protiv Armanija iz Milana 105:97.

Sa 8 pobeda u poslednjih 11 mečeva, odnosno 5 u poslednjih 6 kola Evrolige, "zelena šuma" je stigla samo na pobedu od mesta koje vodi u četvrtfinale.

Umalo su domaćini "prosuli mleko" pošto su imali prednost od 8 poena pre kraja utakmice, ali su dozvolili sebi "žute minute" pa su se gosti iz Milana izborili za produžetak.

Ali u dodatnom vremenu fenomenalno su odigrali igrači domaćeg tima, takoreći produžetak je bio bez greške i nova pobeda je stigla.

Do nje su ih vodili uglavnom američki košarkaši - Najdžel Hejs je ubacio 21 poen, Zek Lidej 19, Tomas Vokap 18, od domaćih se istakao Ulanovas sa 16, a Džok Lendejl je ubacio 14.

Kod poražene Olimpije je Nemanja Nedović postigao samo 3 poena, a istakli su se Kejleb Tarcevski sa 18, koliko su dali i Vladimir Micov i Serhio Rodrigez.

Himki je lagano "smrzao" Asvel na -29 u Podmoskovlju - 108:79.

O nemoći francuske ekipe najbolje govori to da su primili 65 poena za poluvreme. Nije im išao na ruku ni sjajan šuterski dan domaćih koji su postigli 16 trojki iz 30 pokušaja.

Očekivano je briljirao Šved sa 24 poena i 13 asistencija, dok je Jonas Jerebko ubacio 18. Stefan Jović je postigao 3 poena uz 4 asistencije. U Asvelu najefikasniji je bio Pejn sa 14 poena.

Fenerbahče Željka Obradovića je stigao do izuzetno važnog trijumfa protiv Valensije u gostima 93:86.

Ova pobeda je bila važna za "kanarince" ne samo zarad ostanka u igri za plej-of, već i to što je ostvarena i protiv direktnog rivala za mesto koje vodi među 8 najboljih i nastavak takmičenja.

Derik Vilijams je bio odličan sa 22 poena, a podršku su mu dali Datome i Slukas sa po 13 poena. Nikola Kalinić je postigao 2 poena. U ekipi Valensije fenomenalan je bio Vanja Marinković sa 22 poena (5/7 trojke), a Dubljević je ubacio 15.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.