MARINA MALJKOVIĆ SAOPŠTILA SPISAK: Najjača Srbija za plasman na Olimpijske igre!
Marina Maljković, Foto: Starsport©

TOKIO, čekaj nas

MARINA MALJKOVIĆ SAOPŠTILA SPISAK: Najjača Srbija za plasman na Olimpijske igre!

Košarkašice Srbije će prvu utakmicu igrati u četvrtak, 6. februara, protiv Sjedinjenih Američkih Država od 20.00

Objavljeno:

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je danas spisak igračica za predstojeći Olimpijski kvalifikacioni turnir.

Turnir će se igrati od 6. do 9. februara igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Na spisku selektorke Marine Maljković nalazi se 16 igračica: Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Miljana Bojović, Jovana Nogić, Snežana Bogićević, Aleksandra Stanaćev, Ana Dabović, Maja Škorić i Tina Krajišnik.

Košarkašice će u Beograd pristizati po završetku klupskih obaveza, a ekipa će biti kompletirana u nedelju.

- Sve smo jedva dočekale ovo okupljanje. Svakom se radujemo, ali ovo je nešto posebno, jer ćemo imati priliku da pred našom publikom obezbedimo prolazak na Olimpijske igre - rekla je kapitenka reprezentacije Jelena Bruks, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Sonja i Jelena
Sonja i Jelena foto: Starsport©

Košarkašice Srbije će prvu utakmicu igrati u četvrtak, 6. februara, protiv Sjedinjenih Američkih Država od 20.00. U subotu, 8. februara u 17.00 protivnik će im biti Nigerija, a u nedelju u isto vreme Srbija će odmeriti snage sa selekcijom Mozambika.

- Očekuje nas izuzetno težak turnir. Nijednu ekipu ne smemo potceniti, pošto sve dolaze sa istim ciljem - rekla je Bruks.

Ona je navela da nacionalni tim neće imati mnogo vremena za pripremu i da je zato potrebna puna koncentracija "za mnogo informacija i detalja u narednih nekoliko dana".

- Neće biti nimalo lako, ali to je borba za Olimpijske igre i ne može biti drugačije - zaključila je Bruks.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće dve najbolje plasirane ekipe uz Amerikanke, koje su se kao vladajuće svetske šampionke već kvalifikovale u Tokio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.