VAZDUH JE BIO GUST KAO SUPA! Otkrivena ruta kojom je leteo Brajantov helikopter i šta je uzrok pada!
Kobi Brajant ulazi u svoj helikopter u čijem je padu nastradao, Foto: Profimedia

Strašno

VAZDUH JE BIO GUST KAO SUPA! Otkrivena ruta kojom je leteo Brajantov helikopter i šta je uzrok pada!

Izuzetno loša vidljivost je zadala probleme pilotu

Objavljeno: 10:00h

Kobi Brajant je nastradao u stravičnoj nesreći kada se helikopter kojim je leteo zajedno sa još 8 osoba srušio u blizini gradića Kalabasasa u Kaliforniji.

Čitava planeta je ostala u šoku zbog jednog od najboljih košarkaša svih vremena sa kojim je poginula i njegova trinaestogodišnja ćerkica Điana.

Oni su privatnim Kobijevim helikopterom putovali na jedan turnir na kome je "Crna mamba" trebalo da bude specijalni gost.

Ruta kojom je leteo Kobi Brajant
Ruta kojom je leteo Kobi Brajantfoto: Printscreen/Flightradar24

U međuvremenu je otkriveno i koja je bila ruta helikoptera, a takođe je potvrđeno da je uzrok pada najverovatnije magla, kao što se i pretpostavljalo. Za sada nije poznata da li je došlo do nekih kvarova na letelici.

Meteorolozi CNN-a su potvrdili da je vidljivost bila jako loša u vreme kada je helikopter pao.

- Vlažnost vazduha je bila 100 odsto, što govori da je vazduh bio poput supe - opisao je Majkl Gaj iz CNN-a uslove leta.

Navodi se još da je helikopter više puta kružio i menjao visinu, nekoliko puta je obilazio oko Zoološkog vrta u Los Anđelesu, kada je leteo prilično nisko, čekajući da se magla raziđe. Zabeleženo je i da je pilot oko 9.30 kontaktirao aerodrom Burbank tokom kruženja, 10 minuta kasnije se helikopter okrenuo na jug, što je bilo kobno jer je išao prema planinskom području. Pilot je odveo helikopter sa visine od 350 na 600 metara, a nekoliko trenutaka kasnije, udarili su u planinu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.