HRVATU IZ NBA OŠTEĆEN CENTAR ZA RAVNOTEŽU: Ima vrtoglavicu i stalno povraća, a doktori ne mogu da otkriju uzrok!
Foto: AP

čudno

HRVATU IZ NBA OŠTEĆEN CENTAR ZA RAVNOTEŽU: Ima vrtoglavicu i stalno povraća, a doktori ne mogu da otkriju uzrok!

Ante je ove sezone odigrao 16 utakmica, ali poslednjih pet utakmica nije bio na klupi. Klub ga je poslao na dalja testiranja kako bi otkrili o čemu je reč, a ako je zaista reč o oštećenju centra za ravnotežu, čeka ga duža pauza

Objavljeno:

Hrvatski košarkaš Ante Žižić (23) je propustio poslednjih pet utakmica za Klivlend bez nekih posebnih objašnjenja od strane Kavalirsa. Ante je imao nekih problema sa zdravljem, a doltori nisu nikako mogli otkriti o čemu je reč do danas.

Naime, mladi centar već danima ne trenira normalno, a muči ga učestala mučnina i vrtoglavica. Američki mediji nagađaju kako je Žižiću oštećen centar za ravnotežu. Taj isti problem imao je tokom karijere i Robert Prosinečki i nije bilo nimalo bezazleno.

- Gubio sam ravnotežu i osjećao se kao Titanik. Stalno mi je bubnjalo u glavi, imao sam vrtoglavice, katastrofa - pričao je tada Prosinečki koji je uz svakodnevne terapije i lekove uspeo da reši svoj problem.

foto: EPA/Fehir Demir

Ante je ove sezone odigrao 16 utakmica, ali poslednjih pet utakmica nije bio na klupi. Klub ga je poslao na dalja testiranja kako bi otkrili o čemu je reč, a ako je zaista reč o oštećenju centra za ravnotežu, čeka ga duža pauza.

foto: AP

Glavni simptom ovog oštećenja je vrtoglavica, a jedan od uzroka su stalni letovi i putovanja gde je velika visinska razlika, što na kraju stvara velike probleme s ravnotežom. Najčešće žrtve ovakvog oštećenja su sportisti koji često putuju, a u tu kategoriju spadaju NBA igrači koji su više u avionu nego u svojim domovima.

Žižiću je ovo treća i posljednja sezona u Klivlendu, a ove sezone je odigrao 16 utakmica uz prosek od 4,3 poena i 3,3 skoka po utakmici.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.