PAO-U MALO +16 U TEL AVIVU: Makabi okrenuo Zelene! Realov čas iz igranja odbrane u Vitoriji! Micov prevodio Armani!
Makabi je pobedio Panatinaikos iako je gubio 16 razlike, Foto: Printscreen/Youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Evroliga, 15. kolo

PAO-U MALO +16 U TEL AVIVU: Makabi okrenuo Zelene! Realov čas iz igranja odbrane u Vitoriji! Micov prevodio Armani!

Tri tima su upisala važne pobede

Objavljeno: 23:11h

Makabi i Real Madrid su ostali u vrhu tabele Evrolige, a Armani iz Milana je zadržao svoje mesto među prvih 8 timova, pošto su sve tri ekipe ostvarile pobede u 15. kolu.

Ponovo smo bili svedoci jednog velikog preokreta u najjačem košarkaškom takmičenju Evrope, a načinili su ga igrači "ponosa Izraela" koji je rešen da se konačno vrati u sam krem evropske košarke posle sušnih godina.

Makabi je pobedio Panatinaikos 88:79, iako su "zeleni" u prvoj četvrtini odigrali najboljih deset minuta ove sezone i stekli čak 16 poena prednosti.

Ali ubrzo je počeo da uzvraća domaćin predvođen Skotijem Vilbekinom, topio je prednost gostiju dok je nije istopio, a onda početkom poslednje deonice napravio odlučujuću seriju poena kojom je prelomio utakmicu.

Amerikanac sa turskim pasošem bio je najefikasniji sa 23 poena, a pripomogli su mu Tajler Dorsi sa 16 i Otelo Hanter sa 15. U poraženom timu uzaludne su bili odlične partije Dešona Tomasa sa 24 poena i Janisa Papapetrua sa 17.

U Milanu je Armani pobedio Valensiju 78:71 u jednom meču koji je mogao lako da ode i na drugu stranu, ali gosti nisu znali da iskoriste poklone koje su im davali domaći.

Ključni igrači za trijumf su bili naš Vladimir Micov i Serhio Rodrigez koji su iskoristili svoje iskustvo kad se meč lomio i prelomili na stranu svoje ekipe.

Tako je ostala bez nagrade sjajna partija Bojana Dubljevića koji je u prvom poluvremenu ubacio 20 poena.

Videlo se koliko za Mesinin tim znači naš Micov koji je meč završio sa 13 poena, dok je najefikasniji bio Dela Vale sa 15, a Tarcevski je isto postigao 13.

Vanja Marinković u gostujućoj ekipi je ubacio samo 3 poena.

Real Madrid je u Vitoriji održao čas kako se igra odbrana domaćem timu koga je ostavio na sveukupno 55 postignutih poena.

Madriđani su upisali deseti trijumf u nizu, 77:55, protiv potpuno indisponirane Baskonije koja nije ličila nimalo na onu ekipu koja je pre nedelju dana razbila Crvenu zvezdu u Beogradu.

Ključna je bila druga četvrtina posle koje su gosti otišli na poluvreme sa 16 poena više i sveukupno 29 primljenih poena, a u drugom poluvremenu su čak i više zategli odbranu i ukupno primili 26 poena.

Džordan Miki je bio najefikasniji sa 15 poena uz 8 skokova, a dvocifren je bio i Rudi Fernandez sa 12 poena.

U poraženom timu Šilds je postigao 14, a Šengelija 10.

Evroliga, 15. kolo:

Četvrtak

Fenerbahče - Zenit 81:84 Makabi - Panatinaikos 88:79 Armani - Valensija 78:71 Baskonija - Real Madrid 77:55

Petak

Himki - Žalgiris 18 Anadolu Efes - CSKA 18.30 Crvena zvezda - Olimpijakos 19.00 Bajern - Barselona 20.30 Asvel - Alba 20.45

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.