MUK U ISTANBULU! Najgori tim Evrolige pobedio Fener trojkom u poslednjim sekundama! Crnoj seriji Žoca nema kraja!
Endrju Albisi postiže trojku za pobedu, Foto: Printscreen/Twitter/@EurohoopsTR

Evroliga, 15. kolo

MUK U ISTANBULU! Najgori tim Evrolige pobedio Fener trojkom u poslednjim sekundama! Crnoj seriji Žoca nema kraja!

Može se reći da Obradović prolazi kroz najgori i najteži period u trenerskoj karijeri

Objavljeno:

Fenerbahče je doživeo novi težak udarac u Evroligi i čini se da njihovoj agoniji nema kraja. Turski klub je poražen na svom terenu i od najgoreg tima u Evroligi i to trojkom u poslednjim sekundama.

Endrju Albisi je postao heroj Zenita pošto je na nešto više od dve sekunde pre kraja pogodio trojku za pobedu 84:81 nad bivšim prvakom Evrope koji prolazi kroz najgori period od kada na njegovoj klupi sedi Željko Obradović.

Uoči utakmice se očekivalo da će "kanarinci" makar u svojoj dvorani pobediti tim koji je sakupio samo 2 pobede do sada, ali se klubu iz Sankt Peterburga sada vratilo za neke nezaslužene i volšebne poraze u dosadašnjem delu sezone.

Bila je to burna završnica u kojoj Fener jurio makar da izbori produžetak i bio je blizu kada je Slukas pogodio trojku 6 sekundi pre kraja za izjednačenje 81:81.

Međutim, Đoan Plaza je pozvao tajm-aut i nacrtao akciju za pobednički koš. Lopta je iz auta stigla u reket do Ajona koji je video da je Albisi ostao sam u ćošku i prosledio mu je, a Francuz je 2,6 sekundi pre kraja pogodio bez koske i doneo treći trijumf Zenitu u Evroligi.

Ovo je bio 9. poraz za Fenerbahče u 15. kola i deluje da je turski tim sve dalje od mesta koje vodi u četvrtfinale, a jasno je da Željko Obradović doživljava najteže dane u svojoj trenerskoj karijeri.

Što se tiče same utakmice najefikasniji pojedinac u redovima Zenita je bio Ponitka sa 16 poena, dok su po 12 postigli Albisi i Ajon, a 11 Voronov.

Što se tiče Fenera, nije pomogla ni najbolja partija sezone Žofrija Lovernja sa 18 poena, Nikola Kalinić je ubacio 16, a Slukas 13. Vladimir Štimac nije igrao.

Evroliga, 15. kolo:

Četvrtak

Fenerbahče - Zenit 81.84 Makabi - Panatinaikos (u toku) Armani - Valensija (u toku) Baskonija - Real Madrid 21.00

Petak

Himki - Žalgiris 18 Anadolu Efes - CSKA 18.30 Crvena zvezda - Olimpijakos 19.00 Bajern - Barselona 20.30 Asvel - Alba 20.45

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.