KRKA SE DRŽALA DO POLUVREMENA, A POTOM JE USLEDIO TAJFUN: Kada je Partizan dao gas, Slovencima nije bilo spasa!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

aba liga, 9. kolo

KRKA SE DRŽALA DO POLUVREMENA, A POTOM JE USLEDIO TAJFUN: Kada je Partizan dao gas, Slovencima nije bilo spasa!

Sva dešavanja sa ovog pratili ste uz naš "lajv-blog"

Objavljeno: 22:02h

Košarkaši Partizana uspeli su da savladaju Krku na svom parketu rezultatom 102:80 u okviru devetog kola ABA lige.

Tim iz Slovenije je došao sa jasnom namerom da se pobije sa crno-belima i otuda je usledio veliki broj faulova koji je napravio.

Momci iz Novog mesta su takođe forsirali šut za tri poena koji je funkcionisao u prvom poluvremenu, ali stao je u drugom što je Partizan iskoristio i slavio ubedljivo.

Krka je bila borbena i znala je šta želi na startu, i to kao da je bio signal Partizanu da mora da da sve od sebe kako bi odneo trijumf.

Kako je meč odmicao, igrao je tim Andree Trinkijerija sve bolje i bolje i slomio je rivala trećoj četvrtini, da bi u poslednjih deset minuta samo nadograđivao rezultat i na kraju prebacio i sto poena. Trojke su gađali fenomenalno tokom cele utakmice.

Najefikasniji kod domaćina bio je Stefan Birčević sa 20 poena, a uz to je imao i osam skokova. Pratili su ga Jaramaz sa 17 i Zagorac sa 16 poena.

Kod gostiju Glen Kouzi je ubacio 24 poena, a imao je pomoć u Jošilo koji je dodao 15.

PARTIZAN: Volden 11, Zagorac 16, Gordić 4, Jaramaz 17, Miletić 4, Veličković 9, Birčević 20, Janković, Tomas, Pejners 12, Mozli 9

KRKA: Kouzi 24, Džouns 5, Marineli 11, Škedelj, Stipančev 2, Đapa 7, Fifolt, Balažič, Jošilo 15, Rakićević 2, Lapornik 4, Ramljak 10

Sva dešavanja sa ovog pratili ste uz naš "lajv-blog".

IV ČETVRTINA

Partizan je nastavio tamo gde je stao u trećoj deonici. Održava dvocifrenu prednost, poeni su lepo raspoređeni na sve igrače i priveo je ovaj meč kraju bez drame.

Verovali ili ne, igrači Krke su nastavili da fauliraju igrače domaćih što je glavni razlog što je meč ovoliko potrajao...

Sve u svemu, zaslužena pobeda crno-belih. Imaće trener Andrea Trinkijeri čime da bude zadovoljan.

Spomenućemo i da se Kouziju koji je maltene sam igrao pridružio i Jošilo, ali nije to bilo dovoljno za nešto više.

Na kraju meča se trener Anzulović naljutio na Trinkijerija jer je Partizan odigrao napad do kraja. Pogodio je Birčević za tri, iako je sve bilo rešeno...

III ČETVRTINA 69:56

Nakon malo mučenja u prvom poluvremenu, stvari su došle na svoje mesto osetnu prednost, koja je mogla biti i mnogo veća da je bilo više koncentracije.

Kori Volden je bio svuda po terenu, a krenuo je da radi i šut za tri poena! Birčević, Zagorac i ostali su krenuli da rešetaju koš rivala koji je katastrofalno odigrao i u napadu. Razlika u kvalitetu je ovde više nego evidenta. Lapornik je tri minuta pre kraja deonice dobio i petu ličnu grešku što je veliki znak nemoći gostiju.

Kouzi sa druge strane jedini igra košarku i već ima 21 poen. Kod domaćih Jaramaz ima 13, a prati ga Birčević sa 11 koševa.

II ČETVRTINA 46:37

Partizan je dobro krenuo u drugoj četvrtini, ali opet je usledio pad u igri. Krka je na ovaj meč došla sa jasnom idejom - da se pobije i da pokušava šutevima iz daljine. Gosti su ispalili neverovatnih 17 šuteva za tri, od kojih su pogodili osam. Koliko su zapeli najbolje govori da su za dva poena šutnuli samo osam puta.

Imaju i 16 faulova!

Imali su izabranici Andree Trinkijerija priliku da odu i na dvocifrenu prednost sredinom deonice, ali su gosti prišli na pola koša razlike. Uspeo je domaćin potom opet malo da se odlepi pa ima finu prednost pred odmor.

Novica Veličković i Kori Volden su dali gas - kapiten ima devet poena, Amerikanac sedam.

I ČETVRTINA 22:20

Crno-beli nisu na najbolji način otvorili ovu utakmicu. Bili su nesigurni na oba dela terena, što su gosti iz Slovenije iskoristili i stvorili prenost. Ipak, pred kraj četvrtine Partizan je zaigrao agresivnije i konsolidovao defanzivu, pa će ipak imati prednost. Jaramaz i Birćević su postigli po šest poena.

Sa druge strane po osam poena imaju Kouzi i Jošilo, a Marineli je dodao pet.

Krka je već napravila devet prekršaja, a Partizan šest! Crno-beli su za sada sigurni sa bacanja...

MEČ JE POČEO!

TABELA

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.