OVO JE NAŠE POSLEDNJE UPOZORENJE: Zvezda se oglasila zbog užasnog vređanja Vesne Čović na Večitom derbiju!
Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sa majicama "Stop nasilju nad ženama", Foto: Starsport©

traže preduzimanje konkretnih mera

OVO JE NAŠE POSLEDNJE UPOZORENJE: Zvezda se oglasila zbog užasnog vređanja Vesne Čović na Večitom derbiju!

Crveno-beli su ukazali na to da je taj meč između ostalog trebalo i da posluži kao podrška akciji "Stop nasilju nad ženama" kao što je pisalo na majicama igrača dva tima

Objavljeno:

Crvena zvezda se oglasila saopštenjem povodom onoga što se događalo na Večitom derbiju u ABA ligi protiv Partizana odigranom 17. novembra.

Tada su pre početka utakmice igrači oba tima izašli sa majicama na kojima je bila jedinstvena poruka "Stop nasilju nad ženama" i tako učestvovali u akciji koju je pokrenula potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, sa ciljem da se stane na put nasilju nad slabijim polom.

Međutim, kasnije tokom meča su navijači Partizana najbrutalnije moguće vređali suprugu predsednika Zvezde, Nebojše Čovića i majku igrača Filipa Čovića, i tom prilikom niko od službenih lica, niti organizator meča, nije reagovao.

Grobari su tokom utakmice brutalno vređali Vesnu Čović, suprugu Nebojše Čovića
Grobari su tokom utakmice brutalno vređali Vesnu Čović, suprugu Nebojše Čovićafoto: Dado Đilas

Usled svega toga su na Malom Kalemegdanu izdali saopštenje u kome između ostalog navode i da zahtevaju akciju od nadležnih organa i protiv organizatora, ali i svih onih koji su učestvovali u uzvikivanju uvreda na račun Vesne Čović.

- KK Crvena zvezda uputio je nakon utakmice 7.kola ABA lige dopise na više adresa nadležnim organima Republike Srbije, zbog loše organizacije te utakmice. Taj događaj, ne samo rečima, već i delima trebalo je da promoviše najbolje vrednosti u našem društvu, uključujući i zajedničku akciju prvotimaca dve ekipe “stop nasilju nad ženama”. Nažalost, po ko zna koji put, to nije bio slučaj.

- Zahvaljujemo se na brzim i konkretnim odgovorima potpredsednice Vlade Republike Srbije i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost gospođe Zorane Mihajlović, kao i poverenice za zaštitu ravnopravnosti gospođe Brankice Janković.

- KK Crvena zvezda mts uz priložene odgovore , zahteva I konkretne mere i akcije nadležnih organa protiv svih koji organizuju ovakve utakmice, i onih koji misle da su sportski tereni mesta za ispoljavanje frustracija, uzvikivanje najgorih uvreda, verbalnog silovanja žena koje traje već godina unazad, kao i širenje mržnje. Ovo oglašavanje KK Crvena zvezda mts javnost, ali na prvom mestu organizatori ovakvih utakmica, treba da vide i shvate kao poslednje (i dobronamerno) upozorenje da nakon verbalnog, kao sledeći korak, dolazi fizičko nasilje. Naš klub u promovisanju takvih “vrednosti” neće učestvovati - navodi sa u saopštenju Zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.