KLUBOVI IZ ABA LIGE NISU PRIORITET: Fokus je na Francuskoj, Nemačkoj i Engleskoj, a ostale ćemo razmotriti!
Đordi Bertomeu je opet govorio o budućnosti Evrolige, Foto: epa/andrej cukić

na razmatranju i posmatranju

KLUBOVI IZ ABA LIGE NISU PRIORITET: Fokus je na Francuskoj, Nemačkoj i Engleskoj, a ostale ćemo razmotriti!

Prvi čovek evropskog takmičenja je ponovo potvrdio ono što već postoji kao opcija neko vreme

Objavljeno:

ABA liga i klubovi sa Balkana trenutno nisu prioritet za Evroligu, poručio je još jednom prvi čovek tog takmičenja Đordi Bertomeu.

On je gostujući na meču između Albe i Žalgirisa u Berlinu, istakao da se još jednom uverio u sjajne organizacione kapacitete nemačkoj tima i poručio da je blizu dobijanja stalne ulaznice za najjače klupsko takmičenje u Evropi.

On je govoreći o tome koji su regioni i teritorije u fokusu budućnosti Evrolige, rekao da su primarna tržišta Nemačka i Francuska, dok Englesku shvata kao izazov i san koji bi voleo da ostvari.

- Sa jedne strane, mislim da je Evroliga poslednjih godina vrlo jasna kada su u pitanju tržišta kojima težimo, na kojima želimo da ostarimo naš uticaj. Sa druge strane, postoje neka tradicionalne teritorije koje zavređuju našu pažnju - rekao je Bertomeu.

A kada je reč o tradicionalnim teritorijama, tu se pre svega misli na Balkan i ABA ligu, za koje je rekao da su i dalje u razmatranju.

- Što se tiče prvog, mislim da je Nemačka oduvek bila među prioritetima, kao i Francuska i Velika Britanija. To su strateški važna tržišta i naša je namera da idemo ka njima. Odluku koju smo doneli za ASVEL (dobio licencu ove sezone) i Bajern (licenca od ranije) su pokazatelji u kom pravcu želimo da idemo. Nemačka ostaje prioritet, zato što verujemo da su najmanje dva tima iz Nemačke u Evroligi nešto čemu težimo i što je važno za nas. Francuska takođe, a što se Velike Britanije tiče, verovatno već znate da nam je san da i tamo proširimo ligu iako Engleska nema košarkašku kulturu i tradiciju. Ali, mi smo organizacija koja voli izazove, tako da ćemo stremiti u tom pravcu. Ali, takođe, psotoje tržišta kao što su Rusija i Balkan kroz ABA ligu, koja su isto tkao veoma interesantne košarkaške teritorije i sigurno je da su uzete u razmatranje. Prema tome, usmereni smo ka ta dva tržišta, iz različitih razloga, one koje sam već pomenuo - poručio je Bertomeu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.