OBJAŠNJENO ZAŠTO JE PREKINUT MEČ ZVEZDE I VALENSIJE: Zna se šta se pokvarilo i zbog čega je popravka trajala!
Igrači Zvezde dok čekaju da se prekid završi i meč nastavi, Foto: Starsport©

Stiglo i izvinjenje

OBJAŠNJENO ZAŠTO JE PREKINUT MEČ ZVEZDE I VALENSIJE: Zna se šta se pokvarilo i zbog čega je popravka trajala!

Zbog cele neprijatnosti i kvara se oglasio Sportski centar Tašmajdan čiji je deo i hala "Pionir"

Objavljeno: 09:03h

Utakmica između Crvene zvezde i Valensije u Evroligi bila je prekinuta posle samo 5 minuta od početka zbog kvara na semaforima koji nisu radili, a prekid je trajao skoro sat vremena.

U jednom trenutku je bilo čak i pod znakom pitanja da li će se uopšte i meč odigrati, međutim, zaduženi ljudi su uspeli da poprave jedan semafor i one satove iznad koševa koji mere vreme do kraja napada, pa su sudije i delegat dali dozvolu da se meč odigra.

Zbog cele neprijatnosti i kvara se oglasio Sportski centar Tašmajdan čiji je deo i hala "Pionir", i tom prilikom izvinio se svima, a posebno navijačima zbog cele neprijatnosti.

- Na samom početku utakmice došlo je do greške u softveru koji kontroliše rad semafora zbog čega je došlo do dužeg prekida utakmice. U pitanju je originalan softver i vrhunska oprema, u skladu sa standardima Evrolige.

Iz SC Tašmajdan su poručili da su identični semafori postavljeni u Francuskoj, Izraelu i Rusiji (Zenit).

- Kvar na semaforu bio je softverski tako da SC Tašmajdan nikako nije mogao da utiče na to da se kvar spreči. U direktnom kontaktu sa kompanijom iz Francuske, koja je proizvođač opreme, softverska greška je ispravljena i utakmica je nastavljena - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.