ZVEZDA 'ODRADILA' MORNAR NA ŠAKOTINOM DEBIJU: Pukla stotka u Pioniru, Čović bez promašaja!
Foto: Starsport©

ABA liga, 8. kolo

ZVEZDA 'ODRADILA' MORNAR NA ŠAKOTINOM DEBIJU: Pukla stotka u Pioniru, Čović bez promašaja!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 20:03h

Crvena zvezda je stigla do pobede nad Mornarom 105:82 u 8. kolu ABA lige.

Srpski i regionalni šampion vraća se polako na pobednički kolosek, a novi trener Dragan Šakota je u svom drugom debiju na klupi crveno-belih upisao prvu pobedu.

Crveno-beli su imali odlično šutersko veče, pre svega u prvom poluvremenu kada su bili na sjajnih 66% za tri poena, odnosno 8 od 12 pogođenih trojki.

Već u prvoj četvrtini su uspeli da se odlepe i stignu do skoro 20 poena razlike, usput zadržavši goste na svega 9 postignutih poena i tada je u stvari meč i bio prelomljen.

Branko Lazić je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone, napadački gledano, vidi se i da je dolazak Šakote malo probudio i onaj "uspavani" ratnički duh među igračima, pa smo sada mogli da vidimo i Dženkinsovo bacanje po parketu, videlo se da Lorenco Braun i Odžo daju mnogo više od sebe, nego ranije.

1 / 26 Foto: Starsport©

Domaći igrači su u svakom momentu uspevali i da odgovore protivnicima koji kad god su ovi pokušali nešto da urade i vrate meč u neizvesnost, pre svih Džejkob Pulen koji ih je i držao "u igri" do poslednje četvrtine.

Konstantno su Barani bili u zaostatku od nekih 12-15 poena, da bi se sve prelomilo na startu četvrte deonice, pa nije zgoreg ni reći da je trojka Filipa Čovića u tranziciji kojom je Zvezda otišla na +21 7 minuta pre kraja u stvari i prelomila meč.

Ponterski gledano Branko Lazić je bio najefikasniji sa 13 poena (3 trojke), odmah iza njega Filip Čović koji je šutirao bez promašaja (2/2 za 2, 2/2 za tri i 2/2 sa linije slobodnih bacanja uz čak 7 asistencija.

Statistika Crvene zvezde
Statistika Crvene zvezdefoto: Printscreen/aba-liga.com

Isti broj efikasnih dodavanja je imao i Lorenco Braun uz 10 poena i 5 skokova, a 10 poena je ubacio i Beron.

U ekipi Mornara Pulen je bio najefikasniji sa 22, zatim Milko Bjelica koji je u finišu vezao nekoliko poena i sakupio ukupno 16, a Markota je postigao 12.

Statistika KK Mornara
Statistika KK Mornarafoto: Printscreen/aba-liga.com

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kao što smo već naveli, odavno je bilo poznato pitanje pobednika, pa smo tako u poslednjih 2-3 minuta utakmice, videli da tako kažemo neobaveznu košarku na obe strane.

Interesantno je da je Šakota insistirao da se poslednji napad na meču igra do samog kraja i završi košem što nije baš naišlo na dobru reakciju kod trenera Mornara, Mihaila Pavićevića, koji je to zamerio svom kolegi na drugoj strani.

Dragan Šakota i Mihailo Pavićević u manjoj raspravi po završetku meča
Dragan Šakota i Mihailo Pavićević u manjoj raspravi po završetku mečafoto: Printscreen/Arena Sport

Na kraju Crvena zvezda - Mornar 105:82.

34. minut - I sada možemo reći da je pitanje pobednika već rešeno. Furiozan ulazak crveno-belih u poslednju četvrtinu. Seriju 12:3 je zaključio Filip Čović trojkom nakon brutalne blokade Mo Fajea na drugoj strani i time je odveo Zvezdu na 84:63.

III ČETVTRTINA

30. minut - Džejkob Pulen je taj koji trenutno sprečava da ovaj meč bude završen već posle tri četvrtine, odnosno da pobednik bude poznat. Ubacio je 11 poena za manje od minut i 30 sekundi, dve trojke uz poene sa linije penala, posebno je bio diskutabilan onaj faul Odža koji su sudije procenile kao faul pri šutu za tri poena što je izazvalo žestoke proteste i reakcije navijača sa tribina.

S druge strane, deluje da crveno-beli odrađuju sada posao u ovom meču, jer čim se gosti spuste na -11, Šakotini izabranici podignu nivo igre i u kratkom roku, dobrim protokom lopte, čvršćom odbranom vrate prednost od 17-18 poena prednosti.

25. minut - Dobro sada odgovaraju gosti na šut iz daljine domaćih. Namkon što je pogodio Lazić svoju treću trojku, usledila je dalekometna paljba Markote i Vranjeđša kojom su zadržali priključak na 61:49.

II ČETVRTINA

20. minut - Pojava Džejmsa Gista na terenu je donela nove probleme gostujućem timu. Ponovo je usledila nova serija poena uz još nekoliko ubačenih trojki. Sjajno šutiraju domaći ove večeri u Pioniru (7/11 za tri), a koliko su efikasni u napadu, govori i broj od 53 ubačena poena za poluvreme.

Ipak, posle odluke da se Filipu Čoviću dosudi nesportska lična greška i trojkom Pulena preko ruke u poslednjoj sekundi, Mornar je uspeo da smanji na 53:40.

14. minut - Uvodnih 5 minuta druge deonice Mornar je odigrao daleko bolje, postigao čak 14 poena naspram svega 7 primljenih. Razigrao se Voler, a odličan je i veteran Mirza Begić, koji jedini zadaje probleme u reketu Zvezdinim centrima.

Rezultat je 35:21.

I ČETVRTINA

10. minut - Fenomenalna prva četvrtina crveno-belih, u oba pravca. Zadržali su goste na svega 9 postignutih poena, odlično su zatvarali u odbrani i kad god su pokušavali igrači Mornara da poentiraju uvek je to bilo preko ruke, uz to imaju i dosta izgubljenih lopti.

Naspram njih, domaći imaju odličan protok lopte u napadu, razigrao se i Lazić u ovom periodu i pogodio dve vezane trojke, a potom je usledilo i zakicavanje Odža.

Zvezda - Mornar 28:9.

5. minut - Crveno-beli su bolje otvorili utakmicu, stigli su brzo do 4:0 preko Berona. Budućnost je uspela da se vrati na kratko, ali tada sledi serija 9:0 domaćina.

Upravo je Beron pogodio trojku, gosti su slabo zatvarali reket i dozvoljavali lake poene Simaniću i Lorencu Braunu, pa je rezultat na polovini prve četvrtine bio 13:7.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.