ŠAKOTA ZATRAŽIO POMOĆ: Reči novog trenera crveno-belih treba da čuju svi zvezdaši!
Dragan Šakota, Foto: EPA

ABA LIGA

ŠAKOTA ZATRAŽIO POMOĆ: Reči novog trenera crveno-belih treba da čuju svi zvezdaši!

- Svi zajedno radićemo kao tim na klupi - rekao je iskusni strateg

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak od 18 časova dočekuju ekipu Mornara u dvorani "Aleksandar Nikolić", a novi trener crveno-belih Dragan Šakota je zatražio veliku pomoć saradnika i navijača pred duel 8. kola ABA lige.

Ulazim odmah u takmičarski ritam, i to nije lako. Zato očekujem pomoć stručnog štaba kako bi mi sve bilo mnogo jasnije i kako bi se brzo uklopio jer vremena nema. U ovakvim situacijama trudite se da utičete samo dobrim odlukama, i da na prvom mestu vidite šta se igralo, i šta treba da se implementira ili eventualno menja. Svi zajedno radićemo kao tim na klupi - rekao je trener Crvene zvezde Dragan Šakota, koji je imao samo reči hvale za protivnika.

– Braća Pavićević su izgradili Mornar koji je izašao svojim kvalitetom iz regiona, uradili su puno toga i napravili uspeh. Zbog toga ih izuzetno cenim. Uz to napravili su tim sa vrlo respektabilnim i dobrim igračima. Kada se uzme u obzir da timovi koji igraju Evroligu, po nepisanom pravilu imaju pad u igri kada igraju ligaške utakmice, a već sam rekao koliko nam je ABA liga važna, onda nam je podrška navijača preko potrebna. Bio sam nekoliko godina u drugom ambijentu van Beograda, ali znam da svi u Evropi zavide Crvenoj zvezdi na podršci koju ima, i koju daju navijači kao pomoć svom timu. Imamo zajednički cilj, a to su pobede Crvene zvezde, rekao je Šakota.

Ognjen Dobrić kaže da će odbrana biti ključna u duelu sa Baranima:

– Očekuje nas utakmica sa Mornarom, ekipa koja igra brzu košarku, sa puno šuteva. Njihov stil se zna, i neće biti nikakvog opuštanja jer je ovaj tim po kvalitetu u vrhu regionalne košarke. Zato moramo da odigramo na prvom mestu dobru odbranu, jer smo videli i u Kaunasu da je to recept da se stvore dobri uslovi da stižete i do lakših poena i do pobeda. Imali smo vremena nakon izuzetno teškog perioda od 6 dana i 4 utakmice, da se malo odmorimo osvežimo i spremni dočekujemo ovaj meč - rekao je Dobrić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.