KONAČNO, VANJA MARINKOVIĆ: Grobari, pozdravite ga velikim aplauzom!
Vanja Marinković, Foto: Starsport©

evroliga, 8. kolo

KONAČNO, VANJA MARINKOVIĆ: Grobari, pozdravite ga velikim aplauzom!

Nema sumnje da će nakon ove partije Marinković skrenuti pažnju na sebe i da će ga Evropa konačno upoznati. I bio je red...

Objavljeno: 11:18h

Najmlađi kapiten u istoriji Partizana i veliki talenat srpske košarke,Vanja Marinković je konačno našao mesto na velikoj sceni evropske košarke.

Još od malih nogu i juniorskog staža u crno-beloj školi, Marinkoviću su predviđali veliku karijeru, ali kroz godine koje su prolazile, činilo se da mladi košarkaš stagnira i da će on biti samo još jedan u nizu onih koji su mogli, a nisu...

Ipak, on je ćutao, trpeo, nije želeo da se zaleti i napusti Srbiju pre nego što za to bude spreman, pa je čak punih šest godina bio u timu i kada je bilo dobro i onda kada nije i za sva vremena kupio navijače crno-belih.

Stasao je uz Novicu Veličkovića koji se zbog povreda vratio u Srbiju i ponovo pridružio svom Partizanu.

foto: Starsport©

Nije se nažalost po njega našao u onoj trofejnoj eri kada su se titule osvajale kao na traci, pa je uz svoj CV dodao samo jedan trofej, igrao u Evrokupu, na trenutke pokazivao svoj raskošan talenat i vanserijske mogućnosti za igrače njegovih godina, da bi tek ovog leta došlo vreme da se rastane sa svojim "roditeljima".

Na ovogodišnjem NBA draftu bio je 60. pik, a prava na njega su dobili Kingsi, pa će iz tabora "srpskog" Sakramenta sigurno vrlo temeljno pratiti njegov dalji razvoj.

- Gledao sam NBA draft na televizoru. Ovo je zaista neverovatan osećaj i još sam pod utiskom. Čuo sam se sa Predragom Drobnjakom i Vladem Divcem. Čestitali su me i pozdravili Predrag Stojaković i Luk Volton i poručili da se čujemo ponovo uskoro.

Odlazak u Španiju, tačnije u ekipu Valensije je njegov novi početak.

Jak roster i igranje u Evroligi, samo je bio motiv više za Marinkovića da se dodatno nametne i pokaže da je zreo da posle igranja u Srbiji i na Jadranu, pokaže od čega je satkan.

foto: EPA/ Migel Angel Polo

To se pokazalo na meču Valensije i Bajerna u 8. kolu Evrolige, kada je za 25 minuta na terenu uspeo da postigne 19 poena (5/6 za dva poena, 3/5 za tri) i doprinese ubedljivoj pobedi Španaca od čak 26 poena razlike.

Nema sumnje da će nakon ove partije Marinković skrenuti pažnju na sebe i da će ga Evropa konačno upoznati. I bio je red...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.