MEČ SEZONE U ATINI BACIO U SENKU EL KLASIKO: Alba slomila Pao posle 2 produžetka, Real lako s Barsom!
Alba je pobedila Panatinaikos posle 2 produžetka, Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

Evroliga, 8. kolo

MEČ SEZONE U ATINI BACIO U SENKU EL KLASIKO: Alba slomila Pao posle 2 produžetka, Real lako s Barsom!

I da ne zaboravimo da je Makabi demolirao Baskoniju u Vitoriji

Objavljeno:

"El Klasiko" se igrao u Madridu, ali je utakmica večeri, celog kola i verovatno najbolji meč dosadašnjeg dela Evrolige, odigran u Atini, gde je Alba posle dva produžetka savladala Panatinaikos 106:105.

Ludačka utakmica je viđena u "OAKA areni", iako neki kažu da je na momente delovalo kao rasulo na obe strane, međutim, u igri živaca i nerava, kao pobednik su izašli "albatrosi" koji su ostvarili prvu pobedu na gostovanju u ovoj sezoni.

Na neki način sreća je u ovom susretu vratila nemačkom timu ono što im je oduzela protiv Efesa u Istanbulu, a zaista je teško i pobrojati sve preokrete i dešavanja koja su viđena na parketu.

Uspeli su gosti da prežive i najbolju utakmicu karijere Janisa Papapetrua, i fenomenalnog Džejkoba Vilija, vraćali se u meč kada su bili već otpisani, izborili su dva produžetka i onda u ovom drugom izvojevali veliku pobedu.

Poslednjih dvadesetak 40. minuta je zaista bilo neverovatno, pošto je prvo Hermanson izjednačio na 98:98, usledila je serija grešaka domaćih koje je kaznio Giedraitis i donese novo izjednačenje, a Dešon Tomas u pokušaju da bude junak pobede se ispromašivao u poslednjim sekundama.

Nova drama je usledila u drugom produžetku kada je Vili doneo 105:103 "zelenima", da bi onda maestralno odigrao Luk Sikma i pogodio uz faul. Realizovao je slobodno bacanje i tako doneo prednost pola koša Albi.

Na semaforu je pisalo 8 sekundi do kraja, a domaćin je odlučio da ide na sve ili ništa trojkom, koju je trebalo da šutira Tajris Rajs iako je pre toga imao dva promašaja. Promašio je i treći put, sirena se oglasila i slavlje Albe je moglo da počne.

Košgetetski gledano najefikasniji igrač cele večeri je bio Papapetru sa čak 39 poena (9/10 za dva, 6/12 za tri) uz indeks korisnosti 41, Vili je upisao 22, Dešon Tomas 16, Papas 14, a Kalates 10 poena i 10 asistencija uz čak 9 izgubljenih lopti.

U pobedničkoj ekipi prvo ime je bio Hermanson sa 20 poena, 15 je ubacio Giedraitis, po 14 su ubacili Gifi i Sikma, a 17 Noko.

U "El Klasiku" Real je iskoristio domaći teren i pre svega odličnom timskom igrom stigao do pobede 86:76.

"Kraljevski klub" je uspeo već na startu da stekne dvocifrenu prednost koju je samo održavao uz postepene nalete gostiju, koji nisu urodili plodom.

Entoni Rendolf je bio najefikasniji sa 16 poena i 7 skokova, argentinski tandem Kampaco - Dek je ubacio po 13 poena, dok je Miki dodao 12.

U poraženoj Pešićevoj ekipi je Mirotić po običaju bio najefikasniji sa 17, 13 je postigao Ante Tomić, a 12 Kjurik.

Makabi je razneo Baskoniju usred Vitorije 113:83 nanevši joj najubedljiviji poraz na domaćem terenu.

Nezaustavljivo su delovali igrači "ponosa Izraela" na terenu, u svakom segmentu su nadigrali rivala i svoju prednost uvećavali iz minuta u minut.

Prednjačio je Skoti Vilbekin sa 20 poena, Brajant je postigao 19, po 14 su dali Volters i Dibartolomeo, 12 Dorsi, a 10 Hanter.

Kod poražene Baskonije najefikasniji je bio Šengelija sa 31, a jedini dvocifreni uz njega bio je Garino sa 24.

Evroliga, 8. kolo:

Četvrtak Himki - Olimpija Milano 87:79 Efes - Zenit 90:88 Panatinaikos - Alba 105:106 (posle dva produžetka) Baskonija - Makabi 83:113 Real Madrid - Barselona 86:76

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.