NOĆ ZA PAMĆENJE VASE MICIĆA! Nije promašio nijedan jedini šut i doneo pobedu! Armani pao u Podmoskovlju!
Foto: EPA/John Andreou

Evroliga, 8. kolo

NOĆ ZA PAMĆENJE VASE MICIĆA! Nije promašio nijedan jedini šut i doneo pobedu! Armani pao u Podmoskovlju!

Efes je umalo prokockao 25 poena prednosti, ali je šok u Istanbulu sprečio srpski plejmejker

Objavljeno: 21:14h

Vasilije Micić je odigrao meč za pamćenje i najbolju utakmicu svoje karijere u pobedi Efesa nad Zenitom.

Srpski plejmejker igra u sjajnoj formi, a dokaz toga je bila upravo ova utakmica u kojoj je bio nepogrešiv, makar kada je reč o šutu, a uz to je postigao odlučujuće poene sa linije slobodnih bacanja.

Dvostruki MVP kola je svoju klasu dokazao i na ovom susretu iako je njegov Efes umalo doživeo šamarčinu na svom terenu.

Zaista je neverovatan ovo meč bio iz nekoliko razloga, počevši od toga da je Efes vodio 67:42 u trećoj četvrtini, da bi se potom gosti vratili u potpunosti i ubacili čak 38 poena u poslednjoj četvrtini pa se primakli na 85:83.

Međutim, tada preuzima odgovornost srpski reprezentativac, koji je prvo asistirao Plajsu za koš i dodatno slobodno bacanje. U narednom napadu je izgubio loptu, ali je Ponitka na drugoj strani promašio i lopta je ponovo došla u Micićeve ruke, bio je odmah fauliran i sa linije penala oba puta precizan te je tako obezbedio trijumf svom timu na 8 sekundi pre kraja, bez obzira što je Ponkrašov pogodio trojku uz zvuk sirene.

Statiskika kaže da je Micić postigao 3 trojke iz 3 pokušaja, 4 puta je pokušao i pogodio za 2 poena, i pogodio je svih 7 slobodnih bacanja za ukupno 24 poena. Na to je dodao i 6 asistencija, 3 skoka, ali je imao i 5 izgubljenih lopti što je bilo dovoljno za indeks korisnosti 31.

Odmah njemu uz rame bio je Šejn Larkin sa 22 poena i 5 asistencija, dok su po 13 postigli Plajs i Šanli. U poraženom timu fantastičan je bio Holins sa 26 poena i 7 pogođenih trojki i Gustavo Ajon sa 21 poenom.

A u Podmoskovlju je konačno prekinut niz pobeda Armanija iz Milana. Himki je potvrdio da ove sezone igra na izuzetnom nivou i naneo poraz "manekenima" 87:79 posle 6 uzastopnih pobeda.

Uprkos tome što su gosti prvi stigli do osetnije prednosti zahvaljujući odličnoj šuterskoj večeri, pa su poveli i +9 da bi potom usledio preokret. U drugoj polovini meča je domaćin limitirao goste na ukupno 28 poena u dve četvrtine.

Nezaustavljiv je bio Jonas Jerebko, koji je odigrao najbolji meč od dolaska iz NBA, sa 19 poena, baš kao i Aleksej Šved sa 24 poena. Dvocifren je bio i naš Stefan Jović sa 10 poena, dok je 11 ubacio Buker.

U poraženoj ekipi iz Milana ponajbolji je bio Skola sa 16 poena i 8 skokova, 14 je postigao Majkl Rol, Nedović i Rodrigez su ubacili po 13, a Vladimir Micov je postigao 11.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.