DŽORDAN I JA SMO POPILI PO 10 PIVA PRED UTAKMICU: Kladio se da će posle toga ubaciti 40+ poena, a Bulsi pobediti!
Mnogo je anegdota vezanih za karijeru najboljeg svih vremena, Foto: Profimedia

Šta mislite šta se desilo

DŽORDAN I JA SMO POPILI PO 10 PIVA PRED UTAKMICU: Kladio se da će posle toga ubaciti 40+ poena, a Bulsi pobediti!

Kocka i alkohol su bile velike strasti u životu "Letećeg Majka"

Objavljeno:

Brojne su anegdote iz karijere Majkla Džordana, a jednu od njih je nedavno ispričao njegov nekada nerazdvojni prijatelj Džeremi Ronik, inače bivši hokejaš.

Najbolji košarkaš svih vremena nije uopšte bio od onih koji strogo vode sportski život, već je i tekako umeo da se opušta, uživa u porocima - posebno alkoholu i kocki, a jednu od priča u vezi s tim upravo je ispričao Ronik.

Bilo je to u vreme kada su obojica nastupali u Čikagu, Majkl za Bulse, a Ronik za Blekhokse. Kako su obojica bili hedonisti i uživali u raznim vansportskim aktivnostima, ipak nisu dozvoljavali da im to utiče na njihove karijere i ono zbog čega su na kraju krajeva bili plaćeni.

- Jednom prilikom smo igrali golf i kada sam vezao nekoliko pobeda spremao sam se da krenem, ali mi Majkl nije dozvolio. Pazite, Bulsi su igrali te večeri protiv Klivlend Kavalirsa, ali me je on naterao da odigramo još jednu partiju - počeo je priču Ronik.

Na kraju je on i tu partiju dobio, a Džordan je morao da žuri u "Junajted centar" na utakmicu. Međutim, dalje šta se dešavalo samo dokazuje koliko je zapravo Džordan bio svemoćan na parketu.

- Celo popodne smo Majkl i ja pili, sećam se da je popio preko 10 piva i znam da sam se našalio da ću se večeras kladitii na Klivlend s obzirom na njegovo trenutno stanje. On mi je tada rekao, vrlo ozbiljnim glasom. Slušaj me dobro, kladiću se s tobom da ću ubaciti preko 40 poena i da će Bulsi pobediti sa minimum 20 razlike. Rekao sam dogovoreno i pružio ruku. A znate šta je on uradio? Isporučio je Kavalirsima 52 poena, pa su Bulsi pobedili sa 26 poena - ispričao je Ronik.

Iako nije mogao da se seti kada se igrala ta utakmica, biće ipak da je mislio na susret Bulsa i Kavalirsa odigran 28. marta 1992. godine kada je Džordan u stvari ubacio 44 poena, a ne 52 kako je naveo Ronik.

Te godine "bikovi" su osvojili titulu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.