PARTIZAN RAZBIJEN U ARENI: Prvi poraz crno-belih u Evrokupu! Italijani se osvetili na surov način!
Partizan je doživeo prvi poraz u Evrokupu, Foto: Starsport©

EVROKUP, 6. KOLO

PARTIZAN RAZBIJEN U ARENI: Prvi poraz crno-belih u Evrokupu! Italijani se osvetili na surov način!

Sva dešavanja sa ovog meča ste mogli da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 22:06h

Partizan je pao pred svojim navijačima 6. kolu Evrokupa i upisao prvi poraz 83:69 u tom takmičenju. Venecija je fantastičnom partijom sprečila crno-bele da već sada overe plasman u Top 16 fazu.

Osvetio se italijanski tim srpskom vicešampionu za poraz u prvom kolu takmičenja, a izabranici Andree Trinkijerija stradali su od ruke neverovatnih Vota, Deja i Džulijana Stouna.

Venecija je pobedila Partizan u Beogradu
Venecija je pobedila Partizan u Beogradufoto: Starsport©

Kako je počeo meč može se reći da je mirisalo da se neće dobro završiti po crno-bele.

Gosti su uleteli furiozno serijom 9:0 i držali prednost do sredine druge četvrtine kada na krilima Rašona Tomasa i nekih pogođenih trojki dolazi do preokreta i vođstva domaćina.

Međutim, oni nisu iskoristili taj momentum, već su dozvolili gostima pre preko pomenutog trija Amerikanaca da izdrže taj pritisak i ostanu u egalu.

A onda sledi kobna treća četvrtina u kojoj igrači u crnim dresovima nisu mogli da se sastave, tačnije, gosti su stegli tako jako odbranu i zaustavili prilaze svom košu (Partizan nije postigao koš iz igre za 10 minuta), što je rezultiralo i lakim poenima u napadu.

1 / 15 Foto: Starsport©

A prednost je konstantno samo rasla da bi uoči početka poslednje deonice iznosila +14 i već tada je bilo jasno da će se teško dogoditi preokret i da je Partizanu potrebno čudo u poslednjih deset minuta.

Ali to čudo se nije dogodilo, niti je imalo šanse da se dogodi kada jedna ekipa šutira sa linije za slobodna bacanja 19/33, kada plej Gordić ima šut iz igre 1/9, kada postignete samo 6 trojki (dve u poslednjem minutu) iz 23 pokušaja, a protivnik sa druge strane je na sjajnih 62% pri šutu za 2 poena.

Statistika igrača Venecije
Statistika igrača Venecijefoto: Printscreen/eurocupbasketball.com

Mičel Vot je bio nezaustavljiv na ovom meču, u jednom momentu je šutirao 10/10, a meč je završio sa 27 poena i po 5 skokova i asistencija. Dvocifreni su još bili Dej sa 13, Čapel sa 12 i Stoun sa 10.

Kod Partizana jedini dvocifreni Rašon Tomas sa 18 poena.

Statistika igrača Partizana
Statistika igrača Partizanafoto: Printscreen/eurocupbasketball.com

Ipak, ovaj poraz ne boli mnogo jer crno-beli i dalje imaju sve u svojim rukama i najbliži su prvom mestu, a priliku da overe plasman u Top 16 fazu imaće u narednom kolu na gostovanju Tofašu u Bursi.

Evrokup, 6. kolo:

Utorak

Lokomotiva Kubanj - Lijetuvos Ritas 87:82 Partizan - Venecija 83:69

Sreda

Limož - Tofaš 20.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz "lajv-blog".

40. minut - Kraj utakmice! Pobeda Venecije 83:69.

36. minut - Koliko je problema u igri Partizana dovoljno govori i sada potez Zagorca koji je šutrao sa 9 metara okružen dvojicom igrača. Venecija vodi 73:58.

34. minut - Partizan je sada već u velikom problemu. Posle Tomasovih 2+1 koji su dali nadu usledila je nova trojka Stouna, pa onda pogodak Vota u polukontri. Amerikanac iz Venecije ima 10/10 iz igre, a njegov tim ima velikih 16 poena prednosti - 71:55.

32. minut - Serijom 4:0 otvara Partizan treću četvrtinu na krilima agresivnih Mozlija i Jaramaza. Venecija i dalje ima veliku prednost 62:52.

1 / 9 Foto: Starsport©

III ČETVRTINA

30. minut - Malo je reći da je ovo bila očajna četvrtina Partizana u kojoj je postigao samo 9 poena i to bez ijednog koša iz igre. Venecija je to kaznila sa 25 poena i zasluženo vodi 62:48.

29. minut - Nastavljaju crno-beli sa očajnom igrom i neorganizovanim napadima, a sve to kažnjavaju gosti koji stiču najveću prednost na meču. Venecija vodi 59:46.

27. minut - Posle Ostina Deja uključio se i Bramos koji trojkom donosi +8 Veneciji. Nije upalio tajmaut Trinkijerija, gosti vode 53:45.

25. minut - Nastavlja se loš period igre Partizana zbog čega Trinkijeri mora da traži tajmaut. Pogodio je sada i Ostin Dej za 48:44 za Veneciju.

23. minut - Trojka Džulijana Stouna ponovo donosi prednost Veneciji 43:42.

1 / 5 Foto: Starsport©

22. minut - Neverovatno je da je Venecija za minut i 24 sekunde treće četvrtine ispunila bonus, ali to uopšte ne koriste igrači Partizana, pre svih Mozli koji je šutirao do sad 1/4, a Partizan je na 50% odnosno 8/16. Trenutni rezultat 40:39.

II ČETVRTINA

20. minut - Partizan odlazi na poluvreme prednošću 39:37. Čini se da crno-beli još nisu u odbrani onakvi kakvi su bili u dosadašnjem toku sezone.

19. minut - Rašon Tomas i Vot su igrači koji postižu poene za svoje timove i drže rezultat u ravnoteži - 37:37.

17. minut - Šteta što Partizan nije iskoristio nalet koji je imao, nego je sa nekoliko grešaka i promašenih šuteva dozvolio gostima da se preko Vota i trojkom Bramosa ponovo vrate u egal - 33:32.

1 / 4 Foto: Starsport©

15. minut - Razigrao se Rašon Tomas u ovim trenucima, sedam njegovih poena u drugoj četvrtini i to donosi Partizanu 31:25 što tera gostujućeg trenera na tajmaut.

12. minut - Partizan je otvorio ovu četvrtinu bizarnim autokošem Tonuta, da bi potom košem Tomasa stigao i do prvog vođstva na utakmici 24:23.

I ČETVRTINA

10. minut - Trojku je postigao i Pejdž, da bi potom Pejners postigao koš iz teške situacije što je crno-belima donelo da zaostaju samo 3 poena posle onako slabog početka utakmice. Venecija vodi 21:18.

Trinkijeri je dobro reagovao uvođenjem Pejdža i Mozlija
Trinkijeri je dobro reagovao uvođenjem Pejdža i Mozlijafoto: Starsport©

38. minut - Bude li se ovo i ostali igrači u crnim dresovima. Pogađa trojku i Rade Zagorac. Partizan - Venecija 13:17.

5. minut - Jaramaz deluje kao jedini raspoloženi igrač Partizana za sada. Pogodio je važnu trojku i smanjio zaostatak na 13:8.

Jaramaz raspoložen na početku meča
Jaramaz raspoložen na početku mečafoto: Starsport©

3. minut - Izuzetno loš početak Partizana koji je dozvolio gostima da odmah naprave veliku seriju 9:0 preko Vota i Bramosa. Crno-beli su tek na isteku trećeg minuta igre stigli do prvih poena preko Jaramaza. Partizan - Venecija 9:3.

19.42 - U Areni je prisutno i nekoliko navijača Venecije.

Nekoliko navijača Venecije u Beogradskoj areni
Nekoliko navijača Venecije u Beogradskoj arenifoto: Espreso

19.30 - Izlazak igrača na teren.

19.16 - Atmosfera u hali pred početak utakmice.

1 / 3 Foto: Espreso

19.00 - Atmosfera ispred hale sat vremena pred početak utakmice.

1 / 2 Foto: Espreso

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.